Blog

Friss fűszernövényekkel praktikusan

Sokszor járunk úgy a konyhában, hogy szeretnénk friss petrezselymet, bazsalikomot tenni a készülő ételbe, de vagy nincs otthon, vagy épp nincs szezonja.

Most erre kínálunk egy roppant praktikus megoldást.

Szerezzünk be egy nagyobb adag friss fűszert- és ízlésünknek megfelelően daraboljuk fel, mossuk meg alaposan. Majd tömködjük bele jégkockatartóba, vagy bármely más sütőformába- szintén a kívánt mennyiségtől függ- locsoljuk meg olívaolajjal, majd tegyük mélyhűtőbe. Amikor szükségünk van rá csak kiveszünk belőle és élvezzük a friss zamatokat. Leveskockának kitűnően használható, és garantáltan nem tartalmaz hozzáadott ízfokozókat. Használjuk bátran tésztákhoz, szószokhoz, levesekhez, főzelékhez.

Tipp: Locsoljuk meg a felaprított fűszernövényeinket olvasztott vajjal és ízletes fűszervajat kapunk némi hűtőben eltöltött idő után.