Tippek és Receptek

Mosogatógép/ wc tisztító tabletta

A mosogatógép/ wc tisztító tabletta receptje sokban hasonlít a fürdőbombáéhoz.

Aki már ismeri az alapanyagok tulajdonságait, ezek után kedvére szabadon tudja alakítani. 🙂

A felhasznált illóolajok nagyban függnek attól, hogy mi a cél.

Fenti két célra az alábbiakat javaslom: teafa, citrom!  borsmenta, rozmaring- ha wc illatosító készül, lehet az illatokkal nyugodtan játszani: levendula, mandarin, narancs, citromfű stb.

Az illóolaj választékot itt találjátok: https://naturpolc.hu/termek-kategoria/alapanyagok-szappanontes/alapanyagok-szappanontes-illoolajok/

 

Recept:

5g keményítő

15g szódabikarbóna

10g citromsav

3g olaj ( mandula, szőlőmag , napraforgó)

illóoolajtól függően lehet pl 2-3 g illóolaj vagy 15-15 csepp . Érzésre is lehet ám tenni bele,  mert ahányan vagyunk annyi féle képpen illatosítunk. Ha kevésnek érzed, mehet még bele. Az illóolajok mind fertőtlenítő hatásúak és ebben a témában ez kiemelt fontosságú, így ezt nem lehet elrontani.  🙂

 

Keverd össze az alapanyagokat, tedd egy általad kiválasztott formába, majd szépen fordítsd ki belőle. Ha nagyon porzik- akkor pici olajat tegyél még bele, ha túl zsíros- valamelyik száraz összetevőből tegyél még hozzá.

Érdemes hagyni pár napot szikkadni, hogy megkeményedjen. Ez egy poici kiinduló mennyiség, hogy le tudd tesztelni. Ha beválik, érdemes felszorozni a mennyiséget.

 

A mosogatógépbe én szoktam még 1 kis marék citromsavat szórni elindítás előtt 🙂