Tippek és Receptek

Antistressz spray :o)

Ha kicsit stresszesek a napjaid érdemes használni az illatok világát, ugyanis a limbikus rendszeren keresztül, amihez a szaglóidegeken át érünk el, képes a benned lévő feszültség csökkenni.

Érdemes lehet akár kis szaglóüvegcsét is készítened és mindig magaddal hordanod erre a célra.

Javaslom a kis golyós üvegeket megtölteni a kedvenc illatoddal, némi bázisolajban elegyítve, hogy ne legyen túl tömény és biztosan ne irritáljon- leginkább jojoba olajat vagy édesmandula olajat ajánlanék erre a célra.

A levendula illóolajról sokan tudják, hogy nyugtató hatással bír, de fontos megemlíteni, hogy kis mennyiségben nyugtatja, nagy mennyiségben izgatja az idegeket- vagyis oda kell figyelni mi a célunk. Ha tárgyalás, vizsga stb. előtt állunk, nyugodtan szippanthatunk sokszor és nagyokat, segíteni fogja a koncentrációt, kiélesednek a figyelem idegeink 🙂 viszont ha az ellazulás a cél, akkor egyszer – egyszer szippantsunk, és mély ki és belélegzéssel nyugtázzuk.

A cédrus illóolaj a másik fontos önmagában is szuper lélekemelő olaj, szívből ajánlom.

 

Na de ugorjunk a receptre, hisz ezért vagy itt:

*Egy 100ml-s üvegbe tegyél 80ml rózsavízet

*10 csepp levendula illóolajat

*10csepp gerániumrózsa illóolajat

*10csepp mandarin illóolajat

majd a végén a tartósítás és illatfixálás végett 20ml vodkát, – de nem meginni ! 😉

 

Használat előtt picit rázd fel majd permetezz magad elé és szippants mélyet, közben tudatosíts magadban, hogy minden kilélegzéssel elengeded a benned lévő rossz érzéseket, feszültségeket. Ismételd kétszer, háromszor.