Céklapor 100g
790 Ft
A cékla elsősorban nyersen, főve vagy turmixként más zöldségekkel vagy gyümölcsökkel van igen jótékony hatással szervezetünkre, főként a vérképző szervekre, és a szívre.
A céklában sok a folsav és a betain, ezért segít csökkenteni a vérben a homocisztein szintjét – ha ebből túl sok termelődik, akkor növelheti az artériakárosodás, illetve szívbetehségek kialakulásának esélyét.
A-, B- és C-vitamin-tartalma is kiemelkedő, melynek köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. B9-vitamin-tartalma miatt jelentős a vérképző szerepe. Segít szervezetünk sav-bázis egyensúlyának.
Ma már szinte mindenből készítenek olajat, lisztet és/vagy őrlik.
Használjuk ki hát minél szélesebb körben.
A céklapor felhasználható a kozmetikumkészítésben is.
Többek közt:
-szappan adalék/színezőanyag
-krémekhez- adalékanyag–> ásványianyagtartalmát megtartva, a krémen keresztül beszívódik
-fürdőbombák természetes piros színezője
-ajakírek természetes színezője