Feketeköménymag olaj 50ml
1690 Ft Eredeti ár: 1690 Ft.1490 FtAktuális ár: 1490 Ft.
A feketeköménymag olaj sokoldalúan felhasználható olaj , mely jótékony hatással van a hajra, arcbőrre, testre és a körmökre is. Mélyen tisztítja a fejbőrt, küzd a korpásodás ellen, csillapítja a viszketést, és erősíti a hajgyökeret.
Magas linolsav tartalmú olaj. Minden bőrtípusra használható, de kifejezetten a zsíros és / vagy érett bőr szereti. Puhítja, nyugtatja a bőrt. Kifejezetten szépségolaj, így bátran használhatod házi kencéid alapanyagaként 🙂
Erős antimikrobiális tulajdonságai miatt közvetlenül a bőrre kenve is alkalmazható. Enyhíti az ekcéma, a pikkelysömör (pszoriázis) és az akne tüneteit, miközben hidratálja és feszesíti a bőrt.
Erős tisztító hatású, mondhatni “bőrhibaellenes”, a timochin tartalma miatt képes rá, hogy kiegyensúlyozza a zsíros vagy aknéra hajlamos bőrt, hozzájárulva ezzel a pattanások és mitesszerek számának csökkenéséhez.
Egzotikus olaj , élelmiszer minőségű. Vegán. Állatkísérletektől mentes. Hidegen sajtolt.
A modern tudományos kutatások és a klinikai meta-analízisek megerősítik, hogy rendszeres fogyasztása pozitív változásokat idézhet elő a szervezet gyulladásos markerjeiben, a vércukor- és a vérzsírszintekben, ezért érdemes a kozmetikumainkban is használni, hisz bőrön keresztül éppúgy felszívódik és hasznosul.
INCI:Nigella Sativa
50ml
Kapcsolódó termékek
Decyl Glucosid 250ml
A Decil-glükozid kollagéntenzid egy tiszta növényi felületaktív anyag és bőrbarát. Rendkívül jó habzású tenzid, emiatt kedvelt alapanyaga tusfürdőknek és samponoknak. Sűrítő tulajdonságú.
Könnyedén képes emulgeálni a zsírokat anélkül, hogy elveszítené jól habzó tulajdonságát, ezért készíthető vele 2az 1ben termék is.
Alapvetően tartós, 2 évig is elállhat, 15 ° C kristályosodhat- ekkor fel kell melegíteni, hogy a feldolgozáskor könnyedén homogenizálhassuk, egyébként hidegen feldolgozható.
pH: 11-12 àvagyis erősen lúgos, ezért tejsavval vagy citromsavval kell korrigálni.
nemionos
mosóhányad: 51-53%
Figyelmeztetés: Kozmetikai alapanyag. Gyermekek elől elzárva tartandó, szembe kerülése esetén azonnal hideg vízzel ki kell öblíteni, önmagában használni nem szabad!
Tipp: ha mégis viszketne a fejbőre , a következő készítményt lágyítsa 1-3% Lysolecithinnel, mert segít csökkenteni az irritációs hatást.
INCI: Decyl Glucosid
E – VITAMIN 20ml
A tiszta E-vitamin zsírban oldódik, és szinte teljesen színtelen, vagy mézszínű színű is lehet. Ez a vegyület közismerten gazdag antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és megvédi a készterméket az oxidációtól és az avasodástól .Az E-vitamin kitűnő adalék élelmiszer- és kozmetikai termékekbe. Vitaminként szedve nagyobb az aktivitása,mint a többi étrendkiegészítő vitaminnak, viszont a nálunk kapható vitamint nem fogyasztásra kínáljuk, hanem kozmtikumokba, a bőr táplálására.
Magas antioxidáns tartalmú, gyulladáscsökkentő és sejtmegújító hatású .
INCI: Triticum Vulgare, Tocopherol
Megjegyzés: használjon 1 ml E-vitamin-t 100ml alaphoz. Csak külsőleg, fogyasztásra nem alkalmas!
eperpiros mica por 10g
ezüst mica por 10g
Fehér agyag / kaolin 100g
A fehér agyag/kaolin egy természetes , ásványi anyagokban gazdag anyag.
Kifejezetten ajánlott sérült bőr kezelésére szánt készítmények adalékanyagaként alkalmazni, akár pakolás formájában.
Ehhez keverd össze olajjal a kb 1evőkanálnyi fehér agyagot - paszta sűrűségűt kell kapnod. Kend az bőrödre, és 15perc elteltével langyos vízzel öblítsd le.
Bőrelváltozásoknál érdemes púder jellegűen használni, pamaccsal bekenni vele az arcbőrt- selymesíti, egységesíti.
INCI: kaolin
100g
KAOLIN: toxinokat és egyéb szennyeződést szív magába, enyhíti a gyulladásos tüneteket, nyugtatja a bőrt.
Kúszó fajdbogyó illóolaj 10ml
A kúszó fajdbogyó illóolaj illata erős, jellegzetes, gyógynövények sokaságát idéző, enyhén mentolos jellegű.
Kifejezetten férfias jelleget hordoz, ezért javaslom férfi arcápolási készítményekhez adagolni, csak úgy , mint a cédrusfát.
Tökéletes szakállolaj illat. Elegyíthető továbbá bergamottal és levendulával, vagy ha ismerjük párunk ízlés/szaglásvilágát, bármilyen számunkra kedvező kompozíciót összeállíthatunk.
Bázisolajnak a jojobát javaslom elsősorban, de a sárgabarackmag és az édesmandula is tökéletes :)
az illóolaj a kúszó cserje leveleiből került kivonásra desztillációs folyamat által és egy metil-szalicilát nevű egyedülálló kémiai összetevőt tartalmaz. Ez a kémiai anyag egy igen erős nyugtató tulajdonsággal bír. Érdekesség, hogy a tudomány mai állása szerint egész világon kizárólag két növényben található meg - a nyírfában és a kúszó fajdbogyóban.
Hatásosan alkalmazható ezért az alábbi esetekben is:
- Hangulatemelő és stimuláló
- Melengető érzetet teremt
- Gyakran használják rágógumikban, süteményekben és fogkrémekben- ez utóbbinál, cseppents a fogkefédre, tedd rá a fogkrémet majd a szokásos módon moss fogat.
INCI: Gaultheria Procumbens
Gyermektől és fénytől elzártan, hűvös helyen tárolandó.
Panthenol 20ml
A panthenol a B-vitaminok csoportjába tartozó provitamin. Elősegíti az új bőrsejtek kialakulását , nedvességmegkötő, segíti a bőr rugalmasságának megtartását és ellensúlyozza a káros behatások okozta problémákat (vegyi anyagok , agresszív szappanok , gyakori mosás , napfény , stb ) Kiváló gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású, nem véletlenül közkedvelt alapanyaga gyermekek részére készített popsikenőcsöknek. Bőrnyugtató hatású.
Gyulladt, irritált, napégett bőrre is használható, regeneráló és hámosító hatású is egyben.
A panthenol egy viszkózus anyag kissé ragacsos, mint a méz , így hígítsuk desztillált vízzel.
Adagolása:: 1-2%, legfeljebb 3-5%!
Figyelmeztetés: Csak külsőleg! Kozmetikai alapanyag! Gyermektől elzárva tartandó!
