Kendermag olaj 50ml
1050 Ft
NCI:Cannabis Sativa
Hidegen sajtolt olaj, rendkívül gazdag vitaminokban A, B, C és E. Tápanyagokban gazdag egyike azon olajoknak, amelynek a legmagasabb a többszörösen telítetlen zsírsav tartalma. Rendkívüli hidratáló és tartós hatása van a bőrre, különösen masszázskor alkalmazva, mivel így hatékonyabban jut az olaj a bőrbe. A többszörösen telítetlen zsírsavakról úgy gondolják, hogy növeli a bőr nedvesség megtartó képességét, és a haj optimális állapotúvá válhat használata által. Ismeretes, hogy előnyös lehet sokféle bőrbetegség kezelésére, különösen a száraz vagy gyulladt bőrön alkalmazva. Kifejezetten jótékony hatású a kisebb bőrirritációk, ekcéma, pikkelysömör, bőrkiütések, akne, dermatitis és a száraz bőrt érintő alkalmazásokkor. Kiváló olaj a bőr öregedési folyamatainak leküzdésében, a ráncok enyhülhetnek , a vonalak finomodhatnak- természetesen az elegendő folyadékbevitel a bőrünkre is látványos hatással bír.
Fő felhasználási területei:
Kozmetikai alapanyagként alkalmazható masszázsolajokhoz,krémekhez, testápolókhoz, hajbalzsamokhoz, sminklemosó vagy akár egy borotválkozás utáni olaj.
Tárolja hűvös, száraz helyen, napfénytől védve. Használata nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, kérje ki nyugodtan orvosa véleményét. Ha allergiás reakciót tapasztal, az alkalmazást célszerű abbahagyni.
Megjegyzés az eladótól
A leírt jótékony hatások korábbi tapasztalatokon, megfigyeléseken alapulnak, egyénenként eltérőek lehetnek.
Kapcsolódó termékek
Avokádó olaj szűz, 50ml
INCI: Persea Gratissima Oil
Az avokádó gyümölcs préselésével nyert, a finomítatlan, szűz olaj-zöld és jellegzetes színű. Kimondottan gazdag vitaminokban A,C,D E-vitamin tartalma jelentős, valamint esszenciális zsírsavakban, Omega - 9 olajsavban gazdag. Érdemes problémás bőrre szánt készítmények alapanyagául használni.
Avokádó olajat széles körben alkalmazzák az élelmiszer , étrend- kiegészítő és a kozmetikai iparban egyaránt.
Kiváló hidratáló képességű , a száraz bőrre jótékony hatással bír. Regeneráló hatása miatt az öregedő bőrre kitűnő készítményeket lehet felhasználásával alkotni. Természetes védelmet nyújt a napégés ellen.
Az élelmiszeriparban is használatos, jó hőbíró, vagyis nem károsodnak a benne lévő vitaminok a melegítés során.
Édesmandula olaj, hidegen sajtolt
INCI: Prunus amygdalus dulcis oil
Az olajat a mandulafa szárított magjából nyerik, ami egy univerzális hordozó olaj az egész élelmiszer , étrend-kiegészítő és kozmetikai iparban .Finomított olaj, tiszta, világossárga. Gazdag, tápláló olajként többek közt az alábbiakat tartalmazza: E-, és B –vitamin, illetve olajsav, linolsav, esszenciális zsírsavak.
Kozmetikai tekintetben igen hatékony bőrpuhító, könnyen felszívódik a bőrbe. Segít ellensúlyozni a bőrelváltozásokat és nyugtatja az irritált, gyulladt, viszkető-kiszáradt bőrt.
A szappankészítő ipar a stabil habképző és ápoló tulajdonsága miatt használja, leginkább alapanyagként. Hagyományosan ezt az olajat már használták a korai időkben masszázsterápiára.
Jól bírja a hőt, emiatt időnként helyettesíti az olívaolajat a kulináris világban.
Körömvirág olaj
A körömvirág ( Calendula Officinalis ) a népi orvoslásból jól ismert gyulladáscsökkentő hatóanyaggal bíró kincsünk.
Gyönyörű sötétnarancssárga szirma mindenkit jókedvre derítenek, olaja jótékony hatással van a bőrre.
Alkalmazhatjuk száraz, sérült bőrre. Készíthetünk belőle kenőcsöt méhviasz felhasználásával.
A körömvirág olaj emellett elismert gyulladáscsökkentő és bőrjavító olaj. Alkalmazhatjuk bőrpírral küszködő, kuperózisos, ekcémás vagy napégette bőr ápolásánál is. Babáknál is nyugodtan használható akár 1:1ben, vagy masszázsolaj formájában.
A szirmok szójaolajos áztatásával, macerációjával kerül a hatóanyag kinyerésre, E-vitamin hozzáadásával.
INCI: glycine soja oil, calendula officinalis flower extract, tocopherol
Ligetszépe olaj Organikus
INCI: Evening Primose Oil/Oenothera Biennis Oil
A növényből higegsajtolási eljárással kerül kivonásra az aranysárga, értékes olaj. A ligetszépe olajat széles körben használják mind a gyógyszer, mind pedig a kozmetikai iparban az egyik természetben előforduló legmagasabb esszenciális zsírsav tartalma miatt (linolénsav, linolsav).
Az esszenciális zsírsavak fontos szerepet játszanak az agy normál működésében, a növekedésben és fejlődésben. A szervezet sajnos nem képes előállítani, viszont az emberi test egészséges fejlődéséhez hozzájárulnak az omega-6 zsírsavak. Előállítható növényi kivonatként, ma már étrendkiegészítőként kapható.
Kiválóan alkalmazható problémás és beteg bőrre, pl. pikkelysömörrel, pszoriázissal, ekcémával küzdőknél, vagy a túl száraz , viszkető, gyulladt bőrre. Érett bőrre is jótékony hatással van. Gyógyító.
Ricinus olaj- Gyógyszerkönyvi minőség
INCI: Ricinus Communis Seed Oil
A ricinus olaj Afrikából származik, gyógy - és dísznövény, mint "óriás- lágyszárú". A növény magjának hideg eljárású sajtolásával nyerik a nehezen száradó, zsíros, nehéz olajat.
Széleskörű felhasználására jellemző, régen hashajtásra használták, belsőleg, mert segíti az emésztést, manapság viszont inkább a szépségiparban veszik hasznát, de ott is több területen.
A hajra gyakorolt hatása mondhatni egyedi. Igazolták hajnövekedést serkentő hatását. Érdemes a szempillák tövére is kenni belőle.
Készíthetünk belőle nagyszerű pakolásokat, vagy csak hajmosás után kenjük be vele a fejbőrt és a haj teljes hosszát, majd öblítsük le.
Alapvetően bőrkondícionáló, bőrsimító, hidratáló hatású. Hatékonyan táplálja a vízhiányos, száraz, fakó bőrt, emellett krémben vivőanyagként alkalmazva képes más zsírokban oldódó hatóanyagok és vitaminok gyorsabb beszívódását biztosítani.
Szemölcsökre, pattanásokra is kenhetünk belőle közvetlenül.
Gyógyszerkönyvi minőség.
Sárgabarackmag olaj
INCI: Prunus Armeniaca Kernel Oil
Hidegen sajtolt, szárított sárgabarackmagból kerül kivonásra az olaj. Könnyű alapolaj és univerzális hordozó olaj, amit széles körben használnak az élelmiszer , étrend-kiegészítő és a kozmetikai iparban. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a mandula olaj. Kellemes mandula illata van, édeskés :)Rendkívül sokoldalú és bőrbarát alapolaj, értékes hidratáló, tápláló és regeneráló tulajdonságai miatt, támogatja a sejtek regenerálódását, egészséges ragyogást kölcsönöz az arcbőrnek.
E-vitaminban gazdag, linolsavat , olajsavat és egyéb hasznos esszenciális zsírsavakat tartalmaz.
A kozmetikai ipar szívesen használja a sárgabarackmag olajat, mert rendkívül hatékony bőrpuhító, könnyen felszívódik a bőrbe. Az olaj segít ellensúlyozni a bőrelváltozásokat, nyugtatja a viszkető, irritált, gyulladt bőrt.
A szappangyártásnál is gyakori összetevő, tartós habot képez.
Hagyományosan ez az olaj már régóta alapját képezi a masszázsterápiának.
Szezám olaj 50ml
A szezámolaj az ősi Ayurvédikus gyógyászat egyik kedvelt alapanyaga.
Kiemelkedően magas esszenciális zsírsavakban, mely által kiváló bőrregeneráló tulajdonságú és szerkezetjavító olaj. Fényvédő krémek és masszázsolajok összetevői közt gyakran szerepel. Bőrre és hajra szánt készítmények nagy kedvence, hisz olaja jelentős fitoszterolokat, többféle vitamint, valamint glikoproteineket, melyek a szaruréteg fontos összetevői.
Hidegsajtolással nyert, adalékmentes olaj.
Összetevők (INCI): sesamum indicum seed oil
A szezámolaj tulajdonságai
- regeneráló, védi a bőrszövetek integritását
- tápláló és szerkezetjavító hatású
- segít a bőr hidratáltságának megőrzésében
- késlelteti az bőröregedési folyamatot
- felszívja az UV sugarak egy részét, hozzájárulva a túl hosszú vagy helytelen napozás káros hatásainak kivédéséhez
- kitűnő bőrlágyító, antioxidáns, öregedésgátló
- jól felszívódik, nem hagy zsíros réteget a bőr felületén
Miben segíthet
- a bőr ápolásában, általában
- a kiszáradt, hámló bőr ápolásában
- érett, ráncos, érzékeny bőr esetében
- ekcémás, pszoriázistól szenvedő, irritált bőr esetében
- káros külső tényezőknek, napfénynek kitett bőr ápolásában
- kiegészítő szer az ízületi fájdalmak enyhítésében
- a fejbőr és a haj ápolásában
- arc- és testmasszázshoz
Hogyan használjuk a kozmetikában
- ezt a terméket használhatjuk önmagában is közvetlen bőrre
- önmagában vagy illóolajok, zsírban oldódó hatóanyagok hozzáadásával, masszázshoz
- arckrémek, szérumok és krémek összetevőjeként
- testápoló krémek, balzsamok, testtejek összetevőjeként
- napozáshoz felkészítő kompozíciókba
- érzékeny bőr ápolására szánt krémekbe és emulziókba
- alapolaj Ayurvédikus masszázshoz
- ízületi fájdalmak enyhítésére szánt balzsamok és kenőcsök összetevőjeként
- hajápoló termékek képleteibe: hajbalzsamokba, maszkokba, szérumokba
Speciális szinergiák
- monoi olajjal és E vitaminnal, hajvédelem az UV sugarak ellen
- aloe vera vagy körömvirág olajjal és napozás utáni készítményként
- levendula és menta olajjal, a fáradt lábak masszírozására
- ylang-ylang illóval afrodiziákummasszázshoz
Tárolás: oxidációra ellenálló olaj lévén, tárolhatjuk szobahőmérsékleten, lehetőleg 25°C alatt, nedvességtől és fénytől védve
Biztonsági adatok: ellenjavallt a szezámmagra allergiás személyek számára; kozmetikai használatra
Szőlőmagolaj
INCI:Vitis Vinifera Seed Oil
Szinte semleges színű, szagtalan , finomított könnyű olaj. Kifejezetten ajánlott masszázsokhoz, jól illatosítható, tápláló olaj. Gazdag E-vitaminban és ásványi anyagokban ,valamint esszenciális zsírsavakban, például: olajsav, linolsav. Kifejezetten magas az omega-6 zsírsavtartalma, amely segíti a bőrrétegekbe való bejutását is.
Széles körben használt, a kulináris konyhától a kozmetikumokig. A szőlőmagolaj erősíti és fenntartja a bőr rugalmasságát. Gyorsan beszívódik, vékony olaj. Rendkívüli bőrpuhító alapanyaga számos krémnek, szappannak, ajakbalzsamnak, masszázsolajnak, aromaterápiás kezelésekre is kiválóan alkalmas. Sminklemosó alapanyagként is elsőosztályú.
Főzéshez is ajánlott, mert a hevítés során nem károsodnak beltartalmi értékei, bár ha forró az olaj, enyhe szaga lehet. Salátaöntetként is kiváló.
Minőségi hordozó olaj . A szőlőmag olaj természetes tulajdonságai hozzájárulnak a hatékonyságához.
