Méhviasz- aranysárga granulátum 50g-100g
790 Ft – 1490 FtÁrtartomány: 790 Ft - 1490 Ft
Ez a méhviasz aranysárga színű granulátum, természetes és enyhén édes illatú.
A granulátum könnyű kezelhetőséget biztosít.
Számos területen használják, kezdve a kozmetikai ipartól, a gyertyaöntésen keresztül a gyógyszeriparig.
Kiváló alapanyaga balzsamoknak, kencéknek. Használhatod ajakbalzsam összetevőjeként is. Termékekben stabilizáló, szerkezetet és szilárdságot adó,mégis nyugtató és puhító hatású a bőrre.
Kapcsolódó termékek
Amla olaj 50ml
Az Ayurvédikus szemléletben az amla egy igen erős és közkedvelt hatóanyag tartalmú gyógynövény. Nem véletlenül hoztam be a kínálatba a por után az olaját is. A pakolást mostmár maximálisan felturbózhatod :)
A hajápolásban kivételesen jó hatású olajos macerátum, mely egyesíti az amla gyümölcs különleges tulajdonságait a szezám- és repceolaj jótékony hatásával.
Az Amla (indiai egres) gyümölcsét a hajápolási rituálék elengedhetetlen részeként használják, a haj igazi elixírjének tartják. Hajmosás előtt jól masszírozz be a hajadba és a fejbőrödbe hajhossztól és vastagságtól függően körülbelül 2-3 evőkanálnyi mennyiséget és hagyd rajta 10 percet körülbelül, majd samponnal mosd ki. Havonta egyszer elegendő ezt az ápolást elvégezned, de tapasztalni fogod a hatását mind a hajadon mind pedig a fejbőrödön :)
TULAJDONSÁGOK
- megerősíti és megszépíti a hajat
- fényessé és dúsabbá teszi a hajat
- serkentheti a haj növekedését
- segít megelőzni a hajhullást
- segít leküzdeni a korpásodást
- erősíti a hajszálakat
- védi a haj kutikuláját
- csillapítja a fejbőr gyulladását
HASZNÁLATI JAVASLATOK
- alkalmazható önmagában a bőrre és hajra
- egyéb növényi olajokkal és vajakkal, illóolajokkal és zsíroldékony hatóanyagokkal keverve
- felhasználható kozmetikai készítmények széles skálájához
- hajkezelésként, szérumként hajmosás előtt használva, olajfürdőként samponozás előtt, szérumként a fejbőr masszírozásához
- maszkok, balzsamok, emulziók, hajkrémek és hajbalzsamok készítésének összetevőjeként
Kozmetikai alapanyag.
Összetevők: Brassica Campestris Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Emblica Officinalis Fruit Extract
Argán olaj- Organikus 20ml
Organikus Argándió olaj, INCI: Argania Spinosa Kernel Oil
Az argán olaj egy igen közkedvelt bőrápoló olaj. Aranysárga, az általunk forgalmazott szűrt olaj- szénszűrön át tisztított és természetes módon szagtalanított. Az argán olajnak egyébként jellegzetesen erős szaga van, mely kellemetlenné teheti az arcápolásban való használatát a hétköznapokban.
Könnyedén beszívódó olaj- enyhe ránctalanító hatású, ezért közkedvelt alapanyaga ezeknek a készítményeknek is.
Ránctalanító, bőrkisimító testvérét- a Organikus gránátalma olajat inkább a téli időszakokra ajánlom, vagy a kimondottan száraz bőrűeknek.
Csipkebogyómag olaj -ORGANIKUS 20-250ml
Az ORGANIKUS csipkebogyó mag olaj egy rendkívül hatékony alapanyaga különböző kozmetikai termékeknek.Közkedvelt, mert nem irritatív- közvetlen kenhetjük a bőrre. Kimondottan alkalmas száraz, sérült, öregedő- ráncos bőrre - akár 1:1-ben, akár krém formájában anti -aging készítménynek elkészítve. Az olaj piros színű és jellegzetes illatú.
A csipkebogyó olaj képes hozzájárulni a bőr rugalmasságához, és újra élettel telíteni azt , ezentúl segíti a sejtek regenerációját is- így a kisebb hegek gyógyulását- , ellenállóbbá teszi a vékony hajszálereket. Vitalizáló és bőrtónusjavító, kifejezetten igénybevett, stresszes és érett bőrre.
Teremészetes módon tartalmaz esszenciális zsírsavakat- Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat, és nagy mennyiségben van jelen benne az A-vitamin előanyaga a transzretinolsav.
Dió olaj,hidegen sajtolt
Dió olaj INCI: Walnut Oil - Juglans Regia Seed Oil
Felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyag. Hidegen sajtolt olaj. Népi megfigyelések alapján gombaölő hatású, regenerálja a bőrt, pikkelysömör ellen is kiváló. Hatékony korpás fejbőr kezelésében, hajpakolás formájában. Száraz, repedezett, esetleg ekcémás vagy psoriasisos bőrfelületek kezelésére kitűnő Omega 3 és Omega 6 tartalma miatt
- fertőtlenítő hatású
- gyulladáscsökkentő
- antibakteriális
- ránctalanító hatású
- jótékonyan hat a hajszálakra
A dióolaj kiapadhatatlan forrása a B-vitaminnak és antioxidánsoknak, melyek képesek megvédeni a bőrt az oxidatív stresszel szemben, visszafordítani a szabadgyökök által okozott károkat. Továbbá E-vitamin tartalmának köszönhetően segít kordában tartani az öregedés látható jeleit, a bőrfeszesebb és fiatalabb lesz. Tonizáló és regeneráló hatású olaj.
A dió önmagában is egy roppant aromás növény- így az olajának is természetszerűleg finom dió aromája van, így alkalmas salátákhoz is. Az olaj hidegen sajtolt, semmilyen egyéb olajat, adalékot vagy aromát nem tartalmaz!
Ajánlott adagolás:
- Folyékony szappanhoz 0,5%
- Krémekhez kb. 20%-ig
- Arcápoló olajként 100%
Jojoba olaj Organikus
Golden Organikus Jojoba olaj
Egyedülálló felépítésű olaj, széles körben használják a kozmetikai iparban. A jojoba olaj egyike a legstabilabb olajoknak , közismerten kiváló hidratáló képességű, mert nagyon hasonlít az emberi faggyúra , amit szervezetünk termel, bőrünk természetes síkosítója és hidratálója.
Alapanyagként használható többek közt az alábbiakhoz: masszázs olajok , krémek , szappanok, ajak balzsamok , samponok , balzsamok.
Tipp: Használd közvetlenül aknékra!
A jojoba olaj ehető, azonban nem emészthető . Vagyis az olaj áthalad a beleken változatlan állapotban, ezáltal vékonybél illetve gyomor irritációt okoz!
Kakaóvaj pasztilla, organikus
100g Organikus kakaóvaj pasztilla mellyel könnyebben tudsz dolgozni a kozmetikum készítés során, hisz kiskanállal praktikusan adagolható.
A kakaóvaj egy finom, mélyen tápláló, lágyító és nyugtató tulajdonságokkal rendelkező természetes növényi vaj, melyet a kakaóbabból nyernek. Természetes módon védi a bőrt a kiszáradástól és a káros napsugarak ellen. (Körülbelül 7es faktorszámú természetes védelmet biztosít) Csökkenti a bőrfelszíni vízveszteséget, rugalmasan tartja és selymes hatást kölcsönöz minden bőrnek.
Javaslom kis mennyiségben minden arcápoló krémbe felhasználni, mert hatása tényleg pótolhatatlan.
Nem erőteljes illatú, szilárd pasztilla.
INCI: Theobroma Cacao Seed Butter
100%-a biogazdálkodásból származik. Ecocert tanúsítvánnyal rendelkezik.
Makadámdió olaj
INCI:Macadamia Integrifolia/Tetraphylla Seed Oil
A megjelenése jellemzően világos, aranysárgás színű , enyhe , de jellegzetes szagú . Magasabb koncentrációjú, egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag, elsősorban palmitolsavban és olajsavban. Az avasodással szemben ellenálló.
A makadámdió olaj egy sokoldalú hordozó olaj, amelynek alkalmazási köre széles mind a kulináris mind a kozmetikumok világában.
Kiválóan hasznosítható az otthoni serpenyős sütésnél, illetve pácok készítéséhez .Gazdagítja és fokozza a természetes élelmiszerek ízét, és aromáját. Mély sütéshez (bő olaj) nem ajánlott.!
A makadámdió olaj ideális összetevője egy sor kozmetikai terméknek, beleértve a szappanokat , masszázs olajokat , balzsamokat , testápolókat és krémeket.
Sokan úgy gondolják, hogy a makadámdió olaj hasonlóan működik, mint az emberi faggyú , amely természetes módon védi és ápolja a bőrt.
Az olaj regeneráló tulajdonságainak köszönhetően csodálatos hatással van a sérült bőrre, és minőségi összetevő egy új termék előállítása során.
Tökmag olaj- ekcémára, izületi gyulladásokra
A tökmagolaj egy kiemelkedően gazdag, tápláló olaj, mely bővelkedik az antioxidánsokban, esszenciális zsírsavakban és E-vitaminban is . A népi gyógyászati megfigyelések alapján főleg a férfiak prosztata és húgyúti egészség védelmében jelentős a szerepe, de a szív és érrendszeri panaszok tekintetében is fontos alapanyag.
Természetes gyulladáscsökkentőként mérsékli az ízületi fájdalmakat külsőleg bemasszírozva is.
Haj- és bőrápolás tekintetében magas E-vitamin- és zsírsavtartalmának köszönhetően hidratálja a száraz bőrt, enyhíti az ekcéma tüneteit, külsőleg a fejbőrbe masszírozva pedig serkenti a hajhagymák tápanyagellátását.
