Makadámdió olaj
990 Ft – 1750 FtÁrtartomány: 990 Ft - 1750 Ft
INCI:Macadamia Integrifolia/Tetraphylla Seed Oil
A megjelenése jellemzően világos, aranysárgás színű , enyhe , de jellegzetes szagú . Magasabb koncentrációjú, egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag, elsősorban palmitolsavban és olajsavban. Az avasodással szemben ellenálló.
A makadámdió olaj egy sokoldalú hordozó olaj, amelynek alkalmazási köre széles mind a kulináris mind a kozmetikumok világában.
Kiválóan hasznosítható az otthoni serpenyős sütésnél, illetve pácok készítéséhez .Gazdagítja és fokozza a természetes élelmiszerek ízét, és aromáját. Mély sütéshez (bő olaj) nem ajánlott.!
A makadámdió olaj ideális összetevője egy sor kozmetikai terméknek, beleértve a szappanokat , masszázs olajokat , balzsamokat , testápolókat és krémeket.
Sokan úgy gondolják, hogy a makadámdió olaj hasonlóan működik, mint az emberi faggyú , amely természetes módon védi és ápolja a bőrt.
Az olaj regeneráló tulajdonságainak köszönhetően csodálatos hatással van a sérült bőrre, és minőségi összetevő egy új termék előállítása során.
Kapcsolódó termékek
Feketeköménymag olaj 50ml
A feketeköménymag olaj sokoldalúan felhasználható olaj , mely jótékony hatással van a hajra, arcbőrre, testre és a körmökre is. Mélyen tisztítja a fejbőrt, küzd a korpásodás ellen, csillapítja a viszketést, és erősíti a hajgyökeret.
Magas linolsav tartalmú olaj. Minden bőrtípusra használható, de kifejezetten a zsíros és / vagy érett bőr szereti. Puhítja, nyugtatja a bőrt. Kifejezetten szépségolaj, így bátran használhatod házi kencéid alapanyagaként :)
Erős antimikrobiális tulajdonságai miatt közvetlenül a bőrre kenve is alkalmazható. Enyhíti az ekcéma, a pikkelysömör (pszoriázis) és az akne tüneteit, miközben hidratálja és feszesíti a bőrt.
Erős tisztító hatású, mondhatni "bőrhibaellenes", a timochin tartalma miatt képes rá, hogy kiegyensúlyozza a zsíros vagy aknéra hajlamos bőrt, hozzájárulva ezzel a pattanások és mitesszerek számának csökkenéséhez.
Egzotikus olaj , élelmiszer minőségű. Vegán. Állatkísérletektől mentes. Hidegen sajtolt.
A modern tudományos kutatások és a klinikai meta-analízisek megerősítik, hogy rendszeres fogyasztása pozitív változásokat idézhet elő a szervezet gyulladásos markerjeiben, a vércukor- és a vérzsírszintekben, ezért érdemes a kozmetikumainkban is használni, hisz bőrön keresztül éppúgy felszívódik és hasznosul.
INCI:Nigella Sativa
50ml
Gránátalmamag olaj- Organikus 20ml
Organikus gránátalmamag olaj, INCI: Punica Granatum Seed Oil
Ez az olaj elsősorban a kozmetikai iparban hasznosított, azonban gyógyászati célú felhasználása is létezik.
Az olaj gazdag természetes antioxidánsokban.
Különleges képessége, hogy élettel telíti a sérült vagy öregedő bőrt. Az olaj természetes módon táplálja és hidratálja a bőrt, miközben hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez, így kiváló az anti-aging készítményekbe, vagy önmagában közvetlenül az arcbőrre kenve.
Tipp: miután reggel langyos vízzel arcot mostál, oszlass el 2-3 cseppet a bőrödön, és finoman masszírozd be.
Fogod érezni az olaj sűrűségét. Finoman puhává varázsolja a bőröd, a kisebb ráncokat feltölti így egységes arcbőrt kölcsönöz.
Az olaj aranysárga,sűrű és jellegzetes illatú.
Kifejezetten ajánlott idősödő bőrre (40felett) és őszi - téli napokon.
Vékonyabb társa az argán olaj, amit 20-30évesen is nyugodtan lehet bőrápolásra használni, szintén napi 2-3 csepp. Egy a homlokra 2 arcpárnácskákra - így jut a szem köré is :) de terrmészetesen igény szerint használható :)
Kakaóvaj pasztilla, organikus
100g Organikus kakaóvaj pasztilla mellyel könnyebben tudsz dolgozni a kozmetikum készítés során, hisz kiskanállal praktikusan adagolható.
A kakaóvaj egy finom, mélyen tápláló, lágyító és nyugtató tulajdonságokkal rendelkező természetes növényi vaj, melyet a kakaóbabból nyernek. Természetes módon védi a bőrt a kiszáradástól és a káros napsugarak ellen. (Körülbelül 7es faktorszámú természetes védelmet biztosít) Csökkenti a bőrfelszíni vízveszteséget, rugalmasan tartja és selymes hatást kölcsönöz minden bőrnek.
Javaslom kis mennyiségben minden arcápoló krémbe felhasználni, mert hatása tényleg pótolhatatlan.
Nem erőteljes illatú, szilárd pasztilla.
INCI: Theobroma Cacao Seed Butter
100%-a biogazdálkodásból származik. Ecocert tanúsítvánnyal rendelkezik.
Körömvirág olaj
A körömvirág ( Calendula Officinalis ) a népi orvoslásból jól ismert gyulladáscsökkentő hatóanyaggal bíró kincsünk.
Gyönyörű sötétnarancssárga szirma mindenkit jókedvre derítenek, olaja jótékony hatással van a bőrre.
Alkalmazhatjuk száraz, sérült bőrre. Készíthetünk belőle kenőcsöt méhviasz felhasználásával.
A körömvirág olaj emellett elismert gyulladáscsökkentő és bőrjavító olaj. Alkalmazhatjuk bőrpírral küszködő, kuperózisos, ekcémás vagy napégette bőr ápolásánál is. Babáknál is nyugodtan használható akár 1:1ben, vagy masszázsolaj formájában.
A szirmok szójaolajos áztatásával, macerációjával kerül a hatóanyag kinyerésre, E-vitamin hozzáadásával.
INCI: glycine soja oil, calendula officinalis flower extract, tocopherol
Ligetszépe olaj Organikus
INCI: Evening Primose Oil/Oenothera Biennis Oil
A növényből higegsajtolási eljárással kerül kivonásra az aranysárga, értékes olaj. A ligetszépe olajat széles körben használják mind a gyógyszer, mind pedig a kozmetikai iparban az egyik természetben előforduló legmagasabb esszenciális zsírsav tartalma miatt (linolénsav, linolsav).
Az esszenciális zsírsavak fontos szerepet játszanak az agy normál működésében, a növekedésben és fejlődésben. A szervezet sajnos nem képes előállítani, viszont az emberi test egészséges fejlődéséhez hozzájárulnak az omega-6 zsírsavak. Előállítható növényi kivonatként, ma már étrendkiegészítőként kapható.
Kiválóan alkalmazható problémás és beteg bőrre, pl. pikkelysömörrel, pszoriázissal, ekcémával küzdőknél, vagy a túl száraz , viszkető, gyulladt bőrre. Érett bőrre is jótékony hatással van. Gyógyító.
Mák olaj, hidegen sajtolt 50ml
Mák olaj INCI: Papaver Somniferum (Poppy) Seed oil
Felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyag. Hidegen sajtolt olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag. Bőrbetegségek esetén rendkívül tápláló. Regenerálja a törékeny hajat és körmöket. Segít megőrizni a bőr egészségét és frissességét. Segíthet az ekcémás elváltozásokban és javítja a bőr rugalmasságát.
Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag, lassítja az öregedési folyamatokat. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
A csontozat első számú természetes támogatója.( Népi megfigyelések alapján napi egy mokkáskanál segít természetes módon megelőzni a csontritkulást)
Ajánlott adagolás:
- Folyékony szappanhoz 0,5%
- Krémekhez kb. 20%-ig
- Arcápoló olajként 100%
Sárgabarackmag olaj
INCI: Prunus Armeniaca Kernel Oil
Hidegen sajtolt, szárított sárgabarackmagból kerül kivonásra az olaj. Könnyű alapolaj és univerzális hordozó olaj, amit széles körben használnak az élelmiszer , étrend-kiegészítő és a kozmetikai iparban. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a mandula olaj. Kellemes mandula illata van, édeskés :)Rendkívül sokoldalú és bőrbarát alapolaj, értékes hidratáló, tápláló és regeneráló tulajdonságai miatt, támogatja a sejtek regenerálódását, egészséges ragyogást kölcsönöz az arcbőrnek.
E-vitaminban gazdag, linolsavat , olajsavat és egyéb hasznos esszenciális zsírsavakat tartalmaz.
A kozmetikai ipar szívesen használja a sárgabarackmag olajat, mert rendkívül hatékony bőrpuhító, könnyen felszívódik a bőrbe. Az olaj segít ellensúlyozni a bőrelváltozásokat, nyugtatja a viszkető, irritált, gyulladt bőrt.
A szappangyártásnál is gyakori összetevő, tartós habot képez.
Hagyományosan ez az olaj már régóta alapját képezi a masszázsterápiának.
Sárgarépa olaj
Sárgarépa olajos macerátum. INCI: Helianthus Annuus Seed Oil. Daucus Carota Sativa Root Extract
A sárgarépa olajos kivonata természetes módon képes támogatni a bőr nap elleni védekező képességét, ez teszi őt alkalmassá különféle napvédő krémek készítésére. Használhatod hajadra, bőrödre 1:1-ben egyaránt. Tartósítószert vagy egyéb adalékanyagot nem tartalmaz.
Erős narancssárga színe van.
Felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyag. A-provitaminban és antioxidánsokban gazdag olajos macerátum, mely elősegíti a sima barnulást, felkészíti a bőrt a napozásra, segít hosszabb ideig egyenletesen barnán tartani a bőrt. Ideális testolajok, barnító krémek és testápolók, testvajak, olajos arcszérumok, antioxidáns kezelések készítéséhez egyaránt. Adalékmentes.
