Méhviasz- aranysárga granulátum 50g-100g
790 Ft – 1490 FtÁrtartomány: 790 Ft - 1490 Ft
Ez a méhviasz aranysárga színű granulátum, természetes és enyhén édes illatú.
A granulátum könnyű kezelhetőséget biztosít.
Számos területen használják, kezdve a kozmetikai ipartól, a gyertyaöntésen keresztül a gyógyszeriparig.
Kiváló alapanyaga balzsamoknak, kencéknek. Használhatod ajakbalzsam összetevőjeként is. Termékekben stabilizáló, szerkezetet és szilárdságot adó,mégis nyugtató és puhító hatású a bőrre.
Kapcsolódó termékek
Argán olaj- Organikus 20ml
Organikus Argándió olaj, INCI: Argania Spinosa Kernel Oil
Az argán olaj egy igen közkedvelt bőrápoló olaj. Aranysárga, az általunk forgalmazott szűrt olaj- szénszűrön át tisztított és természetes módon szagtalanított. Az argán olajnak egyébként jellegzetesen erős szaga van, mely kellemetlenné teheti az arcápolásban való használatát a hétköznapokban.
Könnyedén beszívódó olaj- enyhe ránctalanító hatású, ezért közkedvelt alapanyaga ezeknek a készítményeknek is.
Ránctalanító, bőrkisimító testvérét- a Organikus gránátalma olajat inkább a téli időszakokra ajánlom, vagy a kimondottan száraz bőrűeknek.
Dió olaj,hidegen sajtolt
Dió olaj INCI: Walnut Oil - Juglans Regia Seed Oil
Felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyag. Hidegen sajtolt olaj. Népi megfigyelések alapján gombaölő hatású, regenerálja a bőrt, pikkelysömör ellen is kiváló. Hatékony korpás fejbőr kezelésében, hajpakolás formájában. Száraz, repedezett, esetleg ekcémás vagy psoriasisos bőrfelületek kezelésére kitűnő Omega 3 és Omega 6 tartalma miatt
- fertőtlenítő hatású
- gyulladáscsökkentő
- antibakteriális
- ránctalanító hatású
- jótékonyan hat a hajszálakra
A dióolaj kiapadhatatlan forrása a B-vitaminnak és antioxidánsoknak, melyek képesek megvédeni a bőrt az oxidatív stresszel szemben, visszafordítani a szabadgyökök által okozott károkat. Továbbá E-vitamin tartalmának köszönhetően segít kordában tartani az öregedés látható jeleit, a bőrfeszesebb és fiatalabb lesz. Tonizáló és regeneráló hatású olaj.
A dió önmagában is egy roppant aromás növény- így az olajának is természetszerűleg finom dió aromája van, így alkalmas salátákhoz is. Az olaj hidegen sajtolt, semmilyen egyéb olajat, adalékot vagy aromát nem tartalmaz!
Ajánlott adagolás:
- Folyékony szappanhoz 0,5%
- Krémekhez kb. 20%-ig
- Arcápoló olajként 100%
Édesmandula olaj, hidegen sajtolt
INCI: Prunus amygdalus dulcis oil
Az olajat a mandulafa szárított magjából nyerik, ami egy univerzális hordozó olaj az egész élelmiszer , étrend-kiegészítő és kozmetikai iparban .Finomított olaj, tiszta, világossárga. Gazdag, tápláló olajként többek közt az alábbiakat tartalmazza: E-, és B –vitamin, illetve olajsav, linolsav, esszenciális zsírsavak.
Kozmetikai tekintetben igen hatékony bőrpuhító, könnyen felszívódik a bőrbe. Segít ellensúlyozni a bőrelváltozásokat és nyugtatja az irritált, gyulladt, viszkető-kiszáradt bőrt.
A szappankészítő ipar a stabil habképző és ápoló tulajdonsága miatt használja, leginkább alapanyagként. Hagyományosan ezt az olajat már használták a korai időkben masszázsterápiára.
Jól bírja a hőt, emiatt időnként helyettesíti az olívaolajat a kulináris világban.
Kendermag olaj 50ml
NCI:Cannabis Sativa
Hidegen sajtolt olaj, rendkívül gazdag vitaminokban A, B, C és E. Tápanyagokban gazdag egyike azon olajoknak, amelynek a legmagasabb a többszörösen telítetlen zsírsav tartalma. Rendkívüli hidratáló és tartós hatása van a bőrre, különösen masszázskor alkalmazva, mivel így hatékonyabban jut az olaj a bőrbe. A többszörösen telítetlen zsírsavakról úgy gondolják, hogy növeli a bőr nedvesség megtartó képességét, és a haj optimális állapotúvá válhat használata által. Ismeretes, hogy előnyös lehet sokféle bőrbetegség kezelésére, különösen a száraz vagy gyulladt bőrön alkalmazva. Kifejezetten jótékony hatású a kisebb bőrirritációk, ekcéma, pikkelysömör, bőrkiütések, akne, dermatitis és a száraz bőrt érintő alkalmazásokkor. Kiváló olaj a bőr öregedési folyamatainak leküzdésében, a ráncok enyhülhetnek , a vonalak finomodhatnak- természetesen az elegendő folyadékbevitel a bőrünkre is látványos hatással bír.
Fő felhasználási területei:
Kozmetikai alapanyagként alkalmazható masszázsolajokhoz,krémekhez, testápolókhoz, hajbalzsamokhoz, sminklemosó vagy akár egy borotválkozás utáni olaj.
Tárolja hűvös, száraz helyen, napfénytől védve. Használata nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, kérje ki nyugodtan orvosa véleményét. Ha allergiás reakciót tapasztal, az alkalmazást célszerű abbahagyni.
Megjegyzés az eladótól
A leírt jótékony hatások korábbi tapasztalatokon, megfigyeléseken alapulnak, egyénenként eltérőek lehetnek.
Körömvirág olaj
A körömvirág ( Calendula Officinalis ) a népi orvoslásból jól ismert gyulladáscsökkentő hatóanyaggal bíró kincsünk.
Gyönyörű sötétnarancssárga szirma mindenkit jókedvre derítenek, olaja jótékony hatással van a bőrre.
Alkalmazhatjuk száraz, sérült bőrre. Készíthetünk belőle kenőcsöt méhviasz felhasználásával.
A körömvirág olaj emellett elismert gyulladáscsökkentő és bőrjavító olaj. Alkalmazhatjuk bőrpírral küszködő, kuperózisos, ekcémás vagy napégette bőr ápolásánál is. Babáknál is nyugodtan használható akár 1:1ben, vagy masszázsolaj formájában.
A szirmok szójaolajos áztatásával, macerációjával kerül a hatóanyag kinyerésre, E-vitamin hozzáadásával.
INCI: glycine soja oil, calendula officinalis flower extract, tocopherol
Mák olaj, hidegen sajtolt 50ml
Mák olaj INCI: Papaver Somniferum (Poppy) Seed oil
Felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyag. Hidegen sajtolt olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag. Bőrbetegségek esetén rendkívül tápláló. Regenerálja a törékeny hajat és körmöket. Segít megőrizni a bőr egészségét és frissességét. Segíthet az ekcémás elváltozásokban és javítja a bőr rugalmasságát.
Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag, lassítja az öregedési folyamatokat. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
A csontozat első számú természetes támogatója.( Népi megfigyelések alapján napi egy mokkáskanál segít természetes módon megelőzni a csontritkulást)
Ajánlott adagolás:
- Folyékony szappanhoz 0,5%
- Krémekhez kb. 20%-ig
- Arcápoló olajként 100%
Szőlőmagolaj
INCI:Vitis Vinifera Seed Oil
Szinte semleges színű, szagtalan , finomított könnyű olaj. Kifejezetten ajánlott masszázsokhoz, jól illatosítható, tápláló olaj. Gazdag E-vitaminban és ásványi anyagokban ,valamint esszenciális zsírsavakban, például: olajsav, linolsav. Kifejezetten magas az omega-6 zsírsavtartalma, amely segíti a bőrrétegekbe való bejutását is.
Széles körben használt, a kulináris konyhától a kozmetikumokig. A szőlőmagolaj erősíti és fenntartja a bőr rugalmasságát. Gyorsan beszívódik, vékony olaj. Rendkívüli bőrpuhító alapanyaga számos krémnek, szappannak, ajakbalzsamnak, masszázsolajnak, aromaterápiás kezelésekre is kiválóan alkalmas. Sminklemosó alapanyagként is elsőosztályú.
Főzéshez is ajánlott, mert a hevítés során nem károsodnak beltartalmi értékei, bár ha forró az olaj, enyhe szaga lehet. Salátaöntetként is kiváló.
Minőségi hordozó olaj . A szőlőmag olaj természetes tulajdonságai hozzájárulnak a hatékonyságához.
Tökmag olaj- ekcémára, izületi gyulladásokra
A tökmagolaj egy kiemelkedően gazdag, tápláló olaj, mely bővelkedik az antioxidánsokban, esszenciális zsírsavakban és E-vitaminban is . A népi gyógyászati megfigyelések alapján főleg a férfiak prosztata és húgyúti egészség védelmében jelentős a szerepe, de a szív és érrendszeri panaszok tekintetében is fontos alapanyag.
Természetes gyulladáscsökkentőként mérsékli az ízületi fájdalmakat külsőleg bemasszírozva is.
Haj- és bőrápolás tekintetében magas E-vitamin- és zsírsavtartalmának köszönhetően hidratálja a száraz bőrt, enyhíti az ekcéma tüneteit, külsőleg a fejbőrbe masszírozva pedig serkenti a hajhagymák tápanyagellátását.
