Lila agyag 100g- gyulladt, érzékeny bőrre
1250 Ft Eredeti ár: 1250 Ft.1150 FtAktuális ár: 1150 Ft.
A fotó nem adja vissza az igazán hamvas szép lila színt, sajnos 🙁
de érdemes ezt az anyagot adalékanyagként használni natúrkozmetikumokba, ugyanis nagy százalékban kaolint tartalmaz és egy kevés természetes színező anyagot.
Ez az arány már elegendő ahhoz, hogy például a szappanod egy pasztell árnyalatot kapjon, ezzel együtt az agyag hatásai is érvényesüljenek.
Kifejezetten ajánlott pakolások, bőrradírok készítéséhez.
Fürdőbombákhoz is szinte nélkülözhetetlen- aki levendulában gondolkodik- muszáj 🙂
Természetes, adalékmentes anyag- agyag 🙂 Gyulladt, érzékeny bőrre javasolt. Csökkenti a viszketést, bőrproblémák esetén látványos javulást idézhet elő.
INCI: Kaolin, CI77742
KAOLIN: toxinokat és egyéb szennyeződéseket képes magába szívni, bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatású.
100g
Kapcsolódó termékek
Cetil-alkohol 50g, emulgeáló
E – VITAMIN 20ml
A tiszta E-vitamin zsírban oldódik, és szinte teljesen színtelen, vagy mézszínű színű is lehet. Ez a vegyület közismerten gazdag antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és megvédi a készterméket az oxidációtól és az avasodástól .Az E-vitamin kitűnő adalék élelmiszer- és kozmetikai termékekbe. Vitaminként szedve nagyobb az aktivitása,mint a többi étrendkiegészítő vitaminnak, viszont a nálunk kapható vitamint nem fogyasztásra kínáljuk, hanem kozmtikumokba, a bőr táplálására.
Magas antioxidáns tartalmú, gyulladáscsökkentő és sejtmegújító hatású .
INCI: Triticum Vulgare, Tocopherol
Megjegyzés: használjon 1 ml E-vitamin-t 100ml alaphoz. Csak külsőleg, fogyasztásra nem alkalmas!
lila mica por 10g
óceánkék mica por 10g
Rózsaszín agyag 100g – érzékeny bőrre
A rózsaszín agyag kifejezetten érzékeny és száraz bőrre ajánlott. Használhatod akár púderként vékonyan pamaccsal az arcodra téve. Készíthetsz belőle pakolást olajjal keverve míg paszta állagú nem lesz. Felkenést követően 15perc múltán langyos vízzel öblítsd le.
Dekorkozmetikumok kiváló alapanyaga. Kevésbé szárít,mint a többi agyagféle.
Természetes, adalékmentes , magas ásványianyag tartalmú rózsaszínű agyag, mely színét a benne található vas-oxidtól kapja
Használható továbbá szappanokhoz, illetve fürdőbombákba színező anyagként. 1 kg szappanmasszához kb. 2 evőkanál rózsaszínű agyag szükséges.
INCI: Kaolin, Illite
100g
Spirulina por 50g
A spirulina egy moszat/alga. Természetes tápanyagbomba a testnek, köszönhetően a sejtfal nélküli felépítésének, mert így az ásványi anyagokat, enzimeket, vitaminokat közvetlenül sejtszinten tudja átadni. Proteinekben, aminosavakban, vitaminokban és bioaktív elemekben gazdag hatóanyag.
A spirulina a kozmetikában értékes erőteljes tápláló hatásával késlelteti a bőr idő előtti elöregedését, védi a bőr saját kollagén anyagát.
Spirulina por - leírás és javaslatok
A földünkön élő egyik legősíbb organizmusnak tartott, egy miliméternél is kisebb mikro-alga, mely spontán módon nő többmillió éve a trópusi meleg tavakban. Az európai népek figyelmébe csak 1960 körül került, amikor a franciák megvizsgálták ennek az algának a gyógyszertani hatását. Kiderült, hogy majdnem teljes mértékben hatóanyagokból áll a hagyományos gyógynövényekhez képest, melyeknek csak kis részük hatóanyag.
A spirulinát étrend kiegészítőként használják, úgyanakkor egy nagyon érdekes kozmetikai hatóanyag, sokoldalú, a bőr és a haj számára jótékony hatással.
Főbb összetevők: kb.70% nyers protein, B komplex vitaminok , béta-karotén, E vitamin, karotenoidok, mangán, cink, réz, vas, szelén, kálium, magnézium, gammalinolénsav
Összetevők (INCI): spirulina maxima powder
A spirulina por tulajdonságai
- magas proteintartalmának köszönhetően regeneráló, erősítő, tápláló hatású
- javítja a bőr hajlékonyságát és rugalmasságát
- lassítja a bőröregedést
- serkenti az anyagcserét a sejtek szintjén
- regeneráló hatásával ösztönzi a szövetek újraképződését vágások, kisebb sebek esetén
- ráncosodásellenes, antioxidáns hatású
Hogyan használjuk a kozmetikában
- a spirulina por vizes közegben diszpergálható, de vízben nem oldódik fel teljesen
- összetevőként használható krémek, emulziók, maszkok, szappanok, tusgélek, samponok vagy testpakolások késztéséhez
- a legelterjettebb alkalmazásai a maszkok és a testpakolások
- krémekbe, gélekbe, tisztálkodószerekbe az ajánlott adagolás 1-5%, de zöldes árnyalatot kölcsönöz a bőrnek; azokba a kompozíciókba, melyeket nem mosunk le a bőrről, elégséges a KB. 2%
- maszkokba, pakolásokba egészen 30%-ig adagolható
- érdekes összetevő lehet a szappanok számára, a hasznos hatóanyagok mellett érdekes természetes színezést bevisz
Tárolás:hűvős helyen, nedvességtől védve
szárított levendula virág
Szárított lila színű levendula virág, fürdősóhoz, szappanhoz, díszítéshez, illatosításhoz.
Egyéb , gyógyászati felhasználására néhány példa:
A levendulát tényleg nem kell senkinek bemutatni. Egy valóban komplex és sokoldalúan felhasználható növény.
Virágának illata miatt közkedvelt illatosító és moly és rovarűző:)
A belőle készült illóolajat desztillációval állítják elő-mely többek közt hangulatjavító, fertőtlenítő hatású.
Baktériumölő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és sebgyógyító, gyermekeknél is közvetlenül a bőrre tehető.
Tehetünk belőle fürdőkhöz, borogatáshoz, masszázskészítmények, párologtatóba.
A termék rendelkezik élelmiszeripari bizonylattal is, így alkalmas szirupok készítésére vagy sütemények díszítésére is.
szárított pink rózsaszirom
Étkezési minőségű édeskés illatú, pink rózsaszirmok. Színük készletenként eltérő lehet a világos rózsaszíntőlegészen a sötétig.
Egyéb felhasználása:
A rózsából évszádaok óta készül olaj. Ami igencsak széles körben kedvelt.
A rózsavíz régen annyira előkelő és megfizethetelen volt, hogy gyakorta használták fizetőeszközként.
A szépségiparban nem kérdés hogy alapanyagnak számít bőrszépítő és puhító hatása miatt, de manapság kulináris felhasználása is egyre jelentősebb.
Használd akár teába vagy a natúrkozmetikumaid díszítőjeként, szappanhoz, fürdőbombához.
