Vörös agyag 100g – mélytisztító
845 Ft
A vörös agyag erős színező hatású alapanyagként is megállja a helyét, de egyúttal dekorkozmetikai alapanyag is. Mélytisztító hatását pakolásként érdemes kihasználni. Készíts paszta állagú anyagot olajjal, kend a bőrödre, és 15-20perc elteltével langyos vízzel öblítsd le.
Vékony olajat használj, például mandula vagy szőlőmag.
Használatát leginkább normál bőrre ajánlott, de töredezett hajra is kiváló segédanyag. Magas szilícium tartalma miatt erősíti a bőrt, kiválóan regenerál. A sok stressznek kitett bőrnek visszaadja a természetes, üde fényét. Alkalmazásakor előfordulhat, hogy pigment foltokat hagy maga után, viszont ez nem allergiás reakció, hanem az agyagban lévő vörös pigmentek magas koncentrációja miatt keletkezhet.
Sötétebb bőr esetén képes átvenni a púder szerepét, ami azért jó hír , mert 100% természetes anyagot tehetsz a bőrödre- akár fehér agyaggal keverve – a leginkább hozzád passzoló színt ki is keverheted . 🙂
INCI: Illite
100g
ILLIT: kálcium-karbonátban gazdag, de magnéziumban szegényebb agyagkőzet, erőteljesebben tisztító hatású.
Kapcsolódó termékek
Allantoin 10g
Az allantoin nélkülözhetetlen alapanyaga a szépségápolásnak. Túlnyomórészt a rúzst , sampont , fogkrémet , anti- akne krémeket, testápolókat készíthetünk általa. Segíti a sebek gyógyulását, védi a bőrt a káros behatásokkal szemben, mint például a dohányfüst- és UV sugárzás. Bőrnyugtató készítményekbe kiváló. Segít helyreállítani a száraz, kipirult, ekcémás, pszoriázisos bőrt- úgy hogy helyreállítja a roncsolódott sejteket és új élettel tölti meg őket. Zsíros, pattanásos bőrre is elixírt készíthetünk általa.
Fokozza a bőr ellenállását, javítja a bőr nedvességmegtartó képességét, ezáltal egy sima , hidratált, ragyogó bőrfelületet érhetünk el vagy kaphatunk vissza.
Használjuk bátran izzadásgátló készítményekbe, borotválkozó szerekbe, napvédőkrémekbe, lábkrémekhez, valamint gyermekeknek szánt készítményekhez.
Adagolása : 0.1-0.5 % a vízfázisban feloldva- mivel nem olajban hanem vízben oldódik. AZ allantoin NEM hőérzékeny.
Figyelmeztetés: Csak külsőleg! Kozmetikai alapanyag. Gyermektől elzárva tartandó!
Decyl Glucosid 250ml
A Decil-glükozid kollagéntenzid egy tiszta növényi felületaktív anyag és bőrbarát. Rendkívül jó habzású tenzid, emiatt kedvelt alapanyaga tusfürdőknek és samponoknak. Sűrítő tulajdonságú.
Könnyedén képes emulgeálni a zsírokat anélkül, hogy elveszítené jól habzó tulajdonságát, ezért készíthető vele 2az 1ben termék is.
Alapvetően tartós, 2 évig is elállhat, 15 ° C kristályosodhat- ekkor fel kell melegíteni, hogy a feldolgozáskor könnyedén homogenizálhassuk, egyébként hidegen feldolgozható.
pH: 11-12 àvagyis erősen lúgos, ezért tejsavval vagy citromsavval kell korrigálni.
nemionos
mosóhányad: 51-53%
Figyelmeztetés: Kozmetikai alapanyag. Gyermekek elől elzárva tartandó, szembe kerülése esetén azonnal hideg vízzel ki kell öblíteni, önmagában használni nem szabad!
Tipp: ha mégis viszketne a fejbőre , a következő készítményt lágyítsa 1-3% Lysolecithinnel, mert segít csökkenteni az irritációs hatást.
INCI: Decyl Glucosid
Lanolin 50ml
lila mica por 10g
óceánkék mica por 10g
sötétkék mica por 10g
szárított körömvirág
Szárított, élénksárga színű körömvirág és szirom, fürdőbombához, szappanba vagy díszítéshez.- kozmetikai szempontból.
Gyógyászati szempontból néhány példa:
A körömvirág egyike a legsokoldalúbban felhasznált gyógynövényeknek.
A frissen szedett virág leve rövid idő alatt képes elmulasztani az operációs hegeket, vágásokat, karcolásokat, sérüléseket, de akár eltüntethetőek a vérömlenyek, öregkori májfoltok.
Teának, ülőfürdőbe, borogatásokhoz is tökéletes.
Készíthetünk belőle macerátumot, hogy a kinyert hatóanyagaival a krémünk jótékony hatását fokozzuk.
Láb és körömgombára - szintén a friss virág levét kell csöpögtetni, kúra szerűen.
szárított pink rózsaszirom
Étkezési minőségű édeskés illatú, pink rózsaszirmok. Színük készletenként eltérő lehet a világos rózsaszíntőlegészen a sötétig.
Egyéb felhasználása:
A rózsából évszádaok óta készül olaj. Ami igencsak széles körben kedvelt.
A rózsavíz régen annyira előkelő és megfizethetelen volt, hogy gyakorta használták fizetőeszközként.
A szépségiparban nem kérdés hogy alapanyagnak számít bőrszépítő és puhító hatása miatt, de manapság kulináris felhasználása is egyre jelentősebb.
Használd akár teába vagy a natúrkozmetikumaid díszítőjeként, szappanhoz, fürdőbombához.
