Lila agyag 100g- gyulladt, érzékeny bőrre
1250 Ft Eredeti ár: 1250 Ft.1150 FtAktuális ár: 1150 Ft.
A fotó nem adja vissza az igazán hamvas szép lila színt, sajnos 🙁
de érdemes ezt az anyagot adalékanyagként használni natúrkozmetikumokba, ugyanis nagy százalékban kaolint tartalmaz és egy kevés természetes színező anyagot.
Ez az arány már elegendő ahhoz, hogy például a szappanod egy pasztell árnyalatot kapjon, ezzel együtt az agyag hatásai is érvényesüljenek.
Kifejezetten ajánlott pakolások, bőrradírok készítéséhez.
Fürdőbombákhoz is szinte nélkülözhetetlen- aki levendulában gondolkodik- muszáj 🙂
Természetes, adalékmentes anyag- agyag 🙂 Gyulladt, érzékeny bőrre javasolt. Csökkenti a viszketést, bőrproblémák esetén látványos javulást idézhet elő.
INCI: Kaolin, CI77742
KAOLIN: toxinokat és egyéb szennyeződéseket képes magába szívni, bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatású.
100g
Kapcsolódó termékek
Allantoin 10g
Az allantoin nélkülözhetetlen alapanyaga a szépségápolásnak. Túlnyomórészt a rúzst , sampont , fogkrémet , anti- akne krémeket, testápolókat készíthetünk általa. Segíti a sebek gyógyulását, védi a bőrt a káros behatásokkal szemben, mint például a dohányfüst- és UV sugárzás. Bőrnyugtató készítményekbe kiváló. Segít helyreállítani a száraz, kipirult, ekcémás, pszoriázisos bőrt- úgy hogy helyreállítja a roncsolódott sejteket és új élettel tölti meg őket. Zsíros, pattanásos bőrre is elixírt készíthetünk általa.
Fokozza a bőr ellenállását, javítja a bőr nedvességmegtartó képességét, ezáltal egy sima , hidratált, ragyogó bőrfelületet érhetünk el vagy kaphatunk vissza.
Használjuk bátran izzadásgátló készítményekbe, borotválkozó szerekbe, napvédőkrémekbe, lábkrémekhez, valamint gyermekeknek szánt készítményekhez.
Adagolása : 0.1-0.5 % a vízfázisban feloldva- mivel nem olajban hanem vízben oldódik. AZ allantoin NEM hőérzékeny.
Figyelmeztetés: Csak külsőleg! Kozmetikai alapanyag. Gyermektől elzárva tartandó!
Csipkebogyó hús, tört
A csipkebogyó ( Rosa Canina ) hazánk egyik leggyakoribb és legjótékonyabb gyógynövénye. Magas C- vitamin tartalma közismert, azt viszont nem mindenki tudja, hogy hidegáztatással érdemes kivonni ezt az értékes hatóanyagot, ugyanis a C- vitamin hőérzékeny.
A vágott csipkebogyó alkalmas tea készítésére.
Enyhe vízhajtó hatású. Szabályozza az erek áteresztőképességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. További vitaminok, melyek megtalálhatóak benne: A-, B1-, B2-, P- és K.
Gyógytea készítéséhez egy evőkanál (3 g) csipkebogyót 2,5 dl hideg vízben 5-6 órát áztasson, majd szűrje le. Ne használjon fémszűrőt. Forralni, forrázni nem szabad.
Decyl Glucosid 250ml
A Decil-glükozid kollagéntenzid egy tiszta növényi felületaktív anyag és bőrbarát. Rendkívül jó habzású tenzid, emiatt kedvelt alapanyaga tusfürdőknek és samponoknak. Sűrítő tulajdonságú.
Könnyedén képes emulgeálni a zsírokat anélkül, hogy elveszítené jól habzó tulajdonságát, ezért készíthető vele 2az 1ben termék is.
Alapvetően tartós, 2 évig is elállhat, 15 ° C kristályosodhat- ekkor fel kell melegíteni, hogy a feldolgozáskor könnyedén homogenizálhassuk, egyébként hidegen feldolgozható.
pH: 11-12 àvagyis erősen lúgos, ezért tejsavval vagy citromsavval kell korrigálni.
nemionos
mosóhányad: 51-53%
Figyelmeztetés: Kozmetikai alapanyag. Gyermekek elől elzárva tartandó, szembe kerülése esetén azonnal hideg vízzel ki kell öblíteni, önmagában használni nem szabad!
Tipp: ha mégis viszketne a fejbőre , a következő készítményt lágyítsa 1-3% Lysolecithinnel, mert segít csökkenteni az irritációs hatást.
INCI: Decyl Glucosid
eperpiros mica por 10g
ezüst mica por 10g
sötétkék mica por 10g
Spirulina por 50g
A spirulina egy moszat/alga. Természetes tápanyagbomba a testnek, köszönhetően a sejtfal nélküli felépítésének, mert így az ásványi anyagokat, enzimeket, vitaminokat közvetlenül sejtszinten tudja átadni. Proteinekben, aminosavakban, vitaminokban és bioaktív elemekben gazdag hatóanyag.
A spirulina a kozmetikában értékes erőteljes tápláló hatásával késlelteti a bőr idő előtti elöregedését, védi a bőr saját kollagén anyagát.
Spirulina por - leírás és javaslatok
A földünkön élő egyik legősíbb organizmusnak tartott, egy miliméternél is kisebb mikro-alga, mely spontán módon nő többmillió éve a trópusi meleg tavakban. Az európai népek figyelmébe csak 1960 körül került, amikor a franciák megvizsgálták ennek az algának a gyógyszertani hatását. Kiderült, hogy majdnem teljes mértékben hatóanyagokból áll a hagyományos gyógynövényekhez képest, melyeknek csak kis részük hatóanyag.
A spirulinát étrend kiegészítőként használják, úgyanakkor egy nagyon érdekes kozmetikai hatóanyag, sokoldalú, a bőr és a haj számára jótékony hatással.
Főbb összetevők: kb.70% nyers protein, B komplex vitaminok , béta-karotén, E vitamin, karotenoidok, mangán, cink, réz, vas, szelén, kálium, magnézium, gammalinolénsav
Összetevők (INCI): spirulina maxima powder
A spirulina por tulajdonságai
- magas proteintartalmának köszönhetően regeneráló, erősítő, tápláló hatású
- javítja a bőr hajlékonyságát és rugalmasságát
- lassítja a bőröregedést
- serkenti az anyagcserét a sejtek szintjén
- regeneráló hatásával ösztönzi a szövetek újraképződését vágások, kisebb sebek esetén
- ráncosodásellenes, antioxidáns hatású
Hogyan használjuk a kozmetikában
- a spirulina por vizes közegben diszpergálható, de vízben nem oldódik fel teljesen
- összetevőként használható krémek, emulziók, maszkok, szappanok, tusgélek, samponok vagy testpakolások késztéséhez
- a legelterjettebb alkalmazásai a maszkok és a testpakolások
- krémekbe, gélekbe, tisztálkodószerekbe az ajánlott adagolás 1-5%, de zöldes árnyalatot kölcsönöz a bőrnek; azokba a kompozíciókba, melyeket nem mosunk le a bőrről, elégséges a KB. 2%
- maszkokba, pakolásokba egészen 30%-ig adagolható
- érdekes összetevő lehet a szappanok számára, a hasznos hatóanyagok mellett érdekes természetes színezést bevisz
Tárolás:hűvős helyen, nedvességtől védve
szárított körömvirág
Szárított, élénksárga színű körömvirág és szirom, fürdőbombához, szappanba vagy díszítéshez.- kozmetikai szempontból.
Gyógyászati szempontból néhány példa:
A körömvirág egyike a legsokoldalúbban felhasznált gyógynövényeknek.
A frissen szedett virág leve rövid idő alatt képes elmulasztani az operációs hegeket, vágásokat, karcolásokat, sérüléseket, de akár eltüntethetőek a vérömlenyek, öregkori májfoltok.
Teának, ülőfürdőbe, borogatásokhoz is tökéletes.
Készíthetünk belőle macerátumot, hogy a kinyert hatóanyagaival a krémünk jótékony hatását fokozzuk.
Láb és körömgombára - szintén a friss virág levét kell csöpögtetni, kúra szerűen.
