Blog

Kranioszakrális biodinamikai kezelés

A Biodynamic Healing (vagy biodinamikus craniosacralis) kezelés

Mint segítő, fontosnak tartottam, hogy ne csak a lélek feladataival és megértésével foglalkozzam, hanem a testen nyomot hagyó, mindennapi életben akár nehézséget okozó változásokkal . Ajánlom a terápiát elsősorban megelőzésre-idő önmagunkra, idő megpihenni, idő feltöltődni és regenerálódni- harmóniába kerülni önmagunkkal, minden szinten. Idő megengedni a változást, idő az emelkedésre. Idő magadra, mert TE VAGY A LEGFONTOSABB . <3

A módszer amellett, hogy a nyugati orvostudományból fejlődött ki, megközelítésében teljesen holisztikus. A test-lélek-psziché elválaszthatatlanságánál fogva a fizikai tünetek mellett mind azok lélektani aspektusaival, mind pedig a minket működtető legfinomabb testi és tudati rendszerekkel egyidejűleg foglalkozik.

A rendszerint egy órás kezelés során a feszült testtájékok, jellemzően a nyak, medence, gerincoszlop és a koponyacsontok ellazulásával megvalósul a testfolyadékok (többek között az agyi-gerincvelőfolyadék) zavartalan áramlása, mely alapfeltétele az immunrendszer hatékony működésének és a jó közérzetnek is.

A Biodynamic Healing kezelés fizikai manipuláció nélkül ( a szemléleten kívűl ez különbözteti meg az Upledger Intézetben tanulható craniosacralis terápiától, bővebben itt ), a szervezet természetes önszabályozását segítve állítja vissza a test struktúrális és funkcionális egyensúlyát, mellyel mély, relaxált tudatállapot jár együtt. Biztonságosan alkalmazható súlyosan sérült vagy idős emberek esetén is.

Rendkívül hatékony a stressz tartós oldására, álmatlanságra, alvászavarokra, gerincsérv megelőzésére, érzelmi problémákra , elakadásokra vagy a gyász feldolgozására egyaránt.

A kötőszöveti rendszer feszültségmentesedése által a csontok finoman optimális helyükre kerülnek. A test egyensúlya középvonala mentén visszaáll. A testet a finom energiákkal a harmonikus működésre ösztönözzük.

Dúlaként kiemelt jelentőséggel bír számomra a várandósság ideje mind az édesanya, mind pedig a magzat lehető legmagasabb tudatosságú fejlődése és támogatása. A terápia elősegíti a baba zavartalan fejlődését valamint segít a testnek megtalálni folytonosan változó egyensúlyát.

A testi tünetek megszűnése mellett a terápiás kezelések eredményeképpen megvalósulhat a lelki béke állapota is, mely kiegészítőjeként a Théta Healing terápiával nyújtok igény esetén további segítséget.

A kezelés felöltözve, masszázsasztalon fekve történik, nem kell beszélned- ez a terápiás módszer kifejezetten ajánlott azoknak, akik nehezen nyílnak, nehezen kommunikálnak, és ajánlott azoknak is akik nehezen engedik az érintést-mivel egy finom energiájú, gyengéd érintést alkalmazunk a folyamatban, ami erősíti a bizalmat, és maximálisan tiszteletben tartja a kliens terét.

A kezelés fizikailag rendkívül gyengéd, nagy hatékonysággal támogatja a test öngyógyulását és önszabályozó mechanizmusainak működését ezért életkortól függetlenül javallott például a következő jelenségek MEGELŐZÉSÉRE:

§ Derék-, hát-, gerinc- és nyakfájdalom

§ Fejfájás, migrén, stressz

§ Emésztéssel, anyagcserével kapcsolatos problémák

§ Depresszió, pánikbetegség, szorongás érzelmi problémák

§ Éjszakai fogcsikorgatás, állkapocs problémák

  • Álmatlanság, alvási nehézségek
  • Központi idegrendszeri problémák
  • Menstruációs görcsök, fájdalmak
  • Immunrendszeri problémák

Segítséget nyújt továbbá, hogy műtéti beavatkozás, szülés után a test mihamarabb visszatérjen optimális egyensúlyába. Gyógyíthatatlan betegségek esetében pedig, hogy a degradáció a lehető leglassúbb lefolyású legyen illetve, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal járjon.

További információ a kezelésről, tudnivalók:

A kezelés velejárója a kiegyensúlyozott, rendkívül ellazult állapot. Érdemes kezelését úgy időzítenie, hogy utána lehetőség szerint minél tovább meg tudd őrizni a kezelés hatására megvalósult testi-lelki egyensúlyt. A komolyabb koncentrációt vagy fizikai terhelést okozó elfoglaltságok lehetőség szerint kerülendők közvetlenül a kezelés után.

A kezelés hatására a testben elinduló önszabályozó folyamatok a kezelést követő 24-48 órában még intenzíven érezhetők lehetnek. A test szöveteinek újrarendeződéséhez némi időre van szüksége a szervezetnek. A kezelés hatása nemcsak a kezelés közben illetve közvetlenül utána, hanem gyakran az azt követő kiadós alvás után érzekelhető teljességében.

A Biodynamic Healing kezelés több mint gyógyító kezelés. Nemcsak fizikai egészségünk megőrzésében de szellemi, lelki fejlődésünkben is hatékony segítséget nyújt.

Forrás: https://biodyncranio.com/

Bejelentkezéshez vagy kérdés esetén : 20/9974750 vagy a judit@naturpolc.hu

1óra : 12.500 Ft

Szeretettel várlak <3