Blog

Golyós MentőMenta-fejfájásra

Avagy a felhasznált alapanyagok megismerése

Nem kell túlbonyolítani ezeket a dolgokat. Elég ha tudjuk mi a cél. Az otthoni gyógy/kozmetikum készítéshez is szükségünk lesz néhány dologra, amit be kell szereznünk, ez után már csak egyesével fognak kifogyogatni.

Most a fejfájást, mint mumust célozzuk meg.

A borsmenta illóolaja az egyik legrégibb szer, amit ez ellen bevethetünk. Ha nem akarsz konkrétan készítményt alkotni, akkor cseppents egyet- egyet belőle a halántékodra és gyengéd körkörös mozdulatokkal masszírozd be.

Amennyiben nagyobb adagot szeretnél elkészíteni, mert gyakrabban fáj a fejed, szerezz be egy golyós üvegcsét: https://naturpolc.hu/termek/5ml-golyos-matt-uveg-7szinben/

Valamint az alábbi illóolajokat:

-levendula: görcsoldó, lazító hatású //3csepp

-eukaliptusz: koncentráció segítő, bedugult orra, légúti panaszok esetén is //3csepp

-borsmenta: légzéskiegyensúlyozó, fájdalomcsillapító, hűsítő, érszűkítő hatása miatt //5csepp

Vivő olajnak pedig édesmandulát választottam, mert egy kedvelt kozmetikai, könnyű olaj, mely gyorsan beszívódik, és nincs semmilyen illata, szaga- amely befolyásolná az illóolajokat. //3ml

A fent leírt mennyiséget töltsd üvegbe,rázd össze és finoman kend a halánték illetve a homlok területére. Érdemes néhány mély ki és belélegzéssel segíteni a folyamatot, és inni egy nagy pohár vizet.

A keverékben szereplő alapanyagok képessé teszik őt, hogy rovarcsípésekből adódó kellemetlen bőrviszketést is csillapítsa.

Használjátok egészséggel! 🙂