Blog

Színes fürdősó házilag

Itt a tavasz, jön az Anyák-napja 🙂

Ki ne szeretne valami igazán kedves, természetes, színes és illatos, kézzel készített ajándékkal kevdeskedni az édesanyjának, vagy akár csak egy egészséges fürdősót magának elkészíteni fillérekből?

 

A főképen igyekeztem kedves csinálni, bevallom én nagyon élvezem ezt a programot a lányommal és már évek óta rendszeresen készítjük színesebbnél színesebben 🙂

Nincs más dolgod mint kiválasztani a sót, amivel dolgozni szeretnél, lehet ez nagyszemű tengeri só, himaláya só, kénes só, ha izületi problémásnak készíted, de a legegyszerűbb bolti só is megfelel, ha színezni fogod, akkor fehér legyen mindenképp, a rózsaszín himalája só, már önmagában is gyönyörű- ő egy önálló díszítő sort alkothat.

 

Szerezz egy mozsarat és tedd bele a sót és virágot/levelet, aminek a színét szeretnék kinyerni és kezdd el a mozsártörővel dörzsölni egy kis olaj hozzáadásával, pillanatok alatt segít kivenni a színét- rajtad múlik milyen erős színt szeretnél elérni- a több vagy kevesebb sóval tudod beállítani és ha illatosítani szeretnéd, akkor mindenképp most tedd bele a kiválasztott illóolajból az 1-2 cseppet, majd tedd a kiválasztott befőttes üveg aljára az elkészült réteget, ezt a műveletet folytasd míg teljesen tele nem lesz az üveg. Játszhatsz azzal, hogy megdöntöd az üveget, ez esetben ferde csíkjaid fognak kialakulni.

Ha gyermeknek készül színes fürdősó, nem ajánlott minden réteget illatosítani.

Illatok,amiket ajánlok:

-Mandarin, narancs, citromfű mehet nyugodtan gyerekeknek, mert ők kifejezettem boldogság illatok, nem fognak irritáló hatást kiváltani.

-Ylang Ylang- elsősorban hölgyeknek, segíti a lelki ellazulsát finom édeskés illatával, és segíti az esetleges frigiditási, szexuális problémák oldását.

-Levendula- ellazulást segítő, de ha sokat teszel belőle, pont az ellenkező hatást éri el.

-Borsmenta, rozmaring- ők hűsítő hatásúak, ezért fürdősónak csak inkább meghuléses időszakokra ajánlom, mert fürdés közben hideg érzetet ad- viszont remek lábáztató, lábfrissítő sót készíthetünk általuk. Itt lehet bátrabban adagolni az illóolajat is- de ha nem akarsz szöszölni a színezéssel, akkor csak tégy egy lavor meleg vízhez egy bögre sót és 10-10csepp illóolajat és fél bögre szódabikarbónát és csak lógasd a lábad 🙂

 

Tipp: Tavasszal érdemes a szemedet kinyitni és a virágokat színezőanyagként vizslatni, mert a pipacs például gyönyörű színt ad a sónak vagy akár a fürdőbombának 🙂

 

Ha épp nem találsz semmilyen színt, de mégis színes sóra vágysz, akkor kozmetikai mica porokkal is színezhetsz, ez esetben a sót tedd egy befőttes üvegbe, tegyél hozzá picike olajat és egy késhegynyi mica port- tényleg késhegynyit, mert erősek és elvenni már nem tudsz belőle! (hozzáadni még igen) tedd rá a tetőt és rázd össze az üveget. Ha illatosítanád- ilyenkor teheted hozzá az illóolajat 1-2 csepp rétegenként, hogy ne legyen túl erős.

 

A mica porokat itt találod: https://naturpolc.hu/?s=mica+por&post_type=product

Az illóolajokat pedig itt: https://naturpolc.hu/?s=mica+por&post_type=product

 

Remélem kedvet kaptál egy jó kis fürdősó készítéshez 🙂

Ha kérdésed van, keress bizalommal:

judit@naturpolc.hu