Makadámdió olaj
990 Ft – 1750 FtÁrtartomány: 990 Ft - 1750 Ft
INCI:Macadamia Integrifolia/Tetraphylla Seed Oil
A megjelenése jellemzően világos, aranysárgás színű , enyhe , de jellegzetes szagú . Magasabb koncentrációjú, egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag, elsősorban palmitolsavban és olajsavban. Az avasodással szemben ellenálló.
A makadámdió olaj egy sokoldalú hordozó olaj, amelynek alkalmazási köre széles mind a kulináris mind a kozmetikumok világában.
Kiválóan hasznosítható az otthoni serpenyős sütésnél, illetve pácok készítéséhez .Gazdagítja és fokozza a természetes élelmiszerek ízét, és aromáját. Mély sütéshez (bő olaj) nem ajánlott.!
A makadámdió olaj ideális összetevője egy sor kozmetikai terméknek, beleértve a szappanokat , masszázs olajokat , balzsamokat , testápolókat és krémeket.
Sokan úgy gondolják, hogy a makadámdió olaj hasonlóan működik, mint az emberi faggyú , amely természetes módon védi és ápolja a bőrt.
Az olaj regeneráló tulajdonságainak köszönhetően csodálatos hatással van a sérült bőrre, és minőségi összetevő egy új termék előállítása során.
Kapcsolódó termékek
Amla olaj 50ml
Az Ayurvédikus szemléletben az amla egy igen erős és közkedvelt hatóanyag tartalmú gyógynövény. Nem véletlenül hoztam be a kínálatba a por után az olaját is. A pakolást mostmár maximálisan felturbózhatod :)
A hajápolásban kivételesen jó hatású olajos macerátum, mely egyesíti az amla gyümölcs különleges tulajdonságait a szezám- és repceolaj jótékony hatásával.
Az Amla (indiai egres) gyümölcsét a hajápolási rituálék elengedhetetlen részeként használják, a haj igazi elixírjének tartják. Hajmosás előtt jól masszírozz be a hajadba és a fejbőrödbe hajhossztól és vastagságtól függően körülbelül 2-3 evőkanálnyi mennyiséget és hagyd rajta 10 percet körülbelül, majd samponnal mosd ki. Havonta egyszer elegendő ezt az ápolást elvégezned, de tapasztalni fogod a hatását mind a hajadon mind pedig a fejbőrödön :)
TULAJDONSÁGOK
- megerősíti és megszépíti a hajat
- fényessé és dúsabbá teszi a hajat
- serkentheti a haj növekedését
- segít megelőzni a hajhullást
- segít leküzdeni a korpásodást
- erősíti a hajszálakat
- védi a haj kutikuláját
- csillapítja a fejbőr gyulladását
HASZNÁLATI JAVASLATOK
- alkalmazható önmagában a bőrre és hajra
- egyéb növényi olajokkal és vajakkal, illóolajokkal és zsíroldékony hatóanyagokkal keverve
- felhasználható kozmetikai készítmények széles skálájához
- hajkezelésként, szérumként hajmosás előtt használva, olajfürdőként samponozás előtt, szérumként a fejbőr masszírozásához
- maszkok, balzsamok, emulziók, hajkrémek és hajbalzsamok készítésének összetevőjeként
Kozmetikai alapanyag.
Összetevők: Brassica Campestris Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Emblica Officinalis Fruit Extract
Avokádó olaj szűz, 50ml
INCI: Persea Gratissima Oil
Az avokádó gyümölcs préselésével nyert, a finomítatlan, szűz olaj-zöld és jellegzetes színű. Kimondottan gazdag vitaminokban A,C,D E-vitamin tartalma jelentős, valamint esszenciális zsírsavakban, Omega - 9 olajsavban gazdag. Érdemes problémás bőrre szánt készítmények alapanyagául használni.
Avokádó olajat széles körben alkalmazzák az élelmiszer , étrend- kiegészítő és a kozmetikai iparban egyaránt.
Kiváló hidratáló képességű , a száraz bőrre jótékony hatással bír. Regeneráló hatása miatt az öregedő bőrre kitűnő készítményeket lehet felhasználásával alkotni. Természetes védelmet nyújt a napégés ellen.
Az élelmiszeriparban is használatos, jó hőbíró, vagyis nem károsodnak a benne lévő vitaminok a melegítés során.
Csipkebogyómag olaj -ORGANIKUS 20-250ml
Az ORGANIKUS csipkebogyó mag olaj egy rendkívül hatékony alapanyaga különböző kozmetikai termékeknek.Közkedvelt, mert nem irritatív- közvetlen kenhetjük a bőrre. Kimondottan alkalmas száraz, sérült, öregedő- ráncos bőrre - akár 1:1-ben, akár krém formájában anti -aging készítménynek elkészítve. Az olaj piros színű és jellegzetes illatú.
A csipkebogyó olaj képes hozzájárulni a bőr rugalmasságához, és újra élettel telíteni azt , ezentúl segíti a sejtek regenerációját is- így a kisebb hegek gyógyulását- , ellenállóbbá teszi a vékony hajszálereket. Vitalizáló és bőrtónusjavító, kifejezetten igénybevett, stresszes és érett bőrre.
Teremészetes módon tartalmaz esszenciális zsírsavakat- Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat, és nagy mennyiségben van jelen benne az A-vitamin előanyaga a transzretinolsav.
Kendermag olaj 50ml
NCI:Cannabis Sativa
Hidegen sajtolt olaj, rendkívül gazdag vitaminokban A, B, C és E. Tápanyagokban gazdag egyike azon olajoknak, amelynek a legmagasabb a többszörösen telítetlen zsírsav tartalma. Rendkívüli hidratáló és tartós hatása van a bőrre, különösen masszázskor alkalmazva, mivel így hatékonyabban jut az olaj a bőrbe. A többszörösen telítetlen zsírsavakról úgy gondolják, hogy növeli a bőr nedvesség megtartó képességét, és a haj optimális állapotúvá válhat használata által. Ismeretes, hogy előnyös lehet sokféle bőrbetegség kezelésére, különösen a száraz vagy gyulladt bőrön alkalmazva. Kifejezetten jótékony hatású a kisebb bőrirritációk, ekcéma, pikkelysömör, bőrkiütések, akne, dermatitis és a száraz bőrt érintő alkalmazásokkor. Kiváló olaj a bőr öregedési folyamatainak leküzdésében, a ráncok enyhülhetnek , a vonalak finomodhatnak- természetesen az elegendő folyadékbevitel a bőrünkre is látványos hatással bír.
Fő felhasználási területei:
Kozmetikai alapanyagként alkalmazható masszázsolajokhoz,krémekhez, testápolókhoz, hajbalzsamokhoz, sminklemosó vagy akár egy borotválkozás utáni olaj.
Tárolja hűvös, száraz helyen, napfénytől védve. Használata nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, kérje ki nyugodtan orvosa véleményét. Ha allergiás reakciót tapasztal, az alkalmazást célszerű abbahagyni.
Megjegyzés az eladótól
A leírt jótékony hatások korábbi tapasztalatokon, megfigyeléseken alapulnak, egyénenként eltérőek lehetnek.
KÓKUSZVAJ-Szűz, Organikus, hidegen sajtolt
Elbűvölő illatú 100% TERMÉSZETES ÉS HOZZÁADOTT ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES KÓKUSZVAJ. Egzotikus olaj/zsiradék, mely igen sokoldalúan felhasználható. Számos jótékony hatással bír az egészséges és üde bőr, haj és köröm számára. Nedvességet, védelmet, táplálást, kényeztetést biztosít , gyorsan beszívódik. Természetes kókuszaromája érezhető a bőrön is, aki nem szereti a mű illatokat és rajong a kókuszért, annak meg van az elsőszűmú testápoló olaja. :)
A kókuszolaj hidegben vajként működik, szilárd halmazállapotú, de bőrmeleggel érintkezve gyorsan olvad, azonnal bemasszírozható. Nyáron, melegebb időben gyorsan olvad, olajjá változik.
Összetevők: Cocos Nucifera Oil
Szűz, hidegen sajtolt, organikus növényi zsiradék, hozzáadott egyéb anyagot nem tartalmaz, 100% tisztaságú, természetes kókusz illatú.
Az összes összetevő 100%-a biogazdálkodásból származik. Ecocert tanusítvánnyal rendelkező termék.
A keleti nők gyakran használják a kókuszolajat, hisz azon a térségen ez nem számít kuriózumnak- gyönyörű, fényes, sima, táplált hajat eredményez. Egy kevés kókusvajat kell a tenyéren ellapogatni és "betapsikolni" vele a hajat, hogy ne legyen túl olajos. Hajmosás előtt is készíthetünk pakolást belőle, ilyenkor a fejbőrt is érdemes bemasszírozni vele, főleg ha száraz, ekcémás, akár korpás a fejbőr, mert segíte ellensúlyozni az efféle elváltozásokat , majd egy enyhe normál samponnal kimosni a hajból.
TULAJDONSÁGOK
- gyengéd, csillapító, nyugtató
- intenzív nedvességet biztosít
- jelentősen csökkenti a bőr kiszáradását
- rendkívül tápláló
- puhítja a bőrt és a hajat
- segíti a napozás utáni hidratálást
- nedvességet és fényt biztosít a tompa, sérült hajnak
- védi a hajszálakat a külső agresszióktól
- segít javítani a bőr rugalmasságát
- puha és selymes érzést kölcsönöz
- hűsítő hatást fejt ki a bőrön
Kókuszolaj egy teljesen vegyszermentes hideg sajtolásos eljárással nyert szűz kókuszolaj. A kókuszolaj, avagy más nevén kókuszzsír, a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert növényi zsiradék. A hideg sajtolásos eljárásnak köszönhetően a kókuszdió megőrzi az összes pozitív tulajdonságát, valamint a szerkezete sem módosul. A kókuszolaj szilárd állapotában fehér, folyékonyan pedig áttetsző, mint a víz, valamint enyhén kókuszos ízzel és aromával rendelkezik.
Vegetariánus étrendet követők gyakran helyettesítik sütéshez, főzéshez vele az állati eredetű zsiradékot. Meghatározó alapanyag lehet az egészségtudatos étrendet követők számára. A kókuszolaj serkenti a sejtek megújuló képességét, aminek következtében növeli a teljesítőképességet, emellett nagy százalékban tartalmaz laurinsavat - egy kiváló vírus- és baktériumölő anyag -, mely erősíti az immunrendszert. A Nature Cookta VCO kókuszolaj 48%-a laurinsav, 18%-a mirisztinsav, 9%-a palmitinsav, 8%-a kaprilsav, 7%-a kaprinsav, 6%-a olajsav, 3%-a sztearinsav, 1,6%-a linolsav, 0,5%-a kapronsav, és 0,1%-a arachinsav. A Nature Cookta VCO Kókuszolaj nem tartalmaz transzzsírokat, alacsony a kalóriatartalma, viszont mindezek mellett előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti. Rendkívül stabil a szerkezete, így kiválóan ellenáll az oxidációnak, ezért az egyik legbiztonságosabb olaj ételeink elkészítéséhez, sütéshez, főzéshez. Jó tulajdonságai közé tartozik továbbá, hogy akár többször is felhasználható ételeink elkészítése során, természetesen szűrés után. Tartalmaz: 100% tisztaságú hidegen sajtolt kókuszolaj Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia 3385 kJ /823 kcal zsír 100 ml amelyből: – telített zsírsavak 92 ml szénhidrát 0 ml amelyből: – cukrok 0 ml fehérje 0 ml só 0 ml
Méhviasz- aranysárga granulátum 50g-100g
Ez a méhviasz aranysárga színű granulátum, természetes és enyhén édes illatú.
A granulátum könnyű kezelhetőséget biztosít.
Számos területen használják, kezdve a kozmetikai ipartól, a gyertyaöntésen keresztül a gyógyszeriparig.
Kiváló alapanyaga balzsamoknak, kencéknek. Használhatod ajakbalzsam összetevőjeként is. Termékekben stabilizáló, szerkezetet és szilárdságot adó,mégis nyugtató és puhító hatású a bőrre.
Sárgarépa olaj
Sárgarépa olajos macerátum. INCI: Helianthus Annuus Seed Oil. Daucus Carota Sativa Root Extract
A sárgarépa olajos kivonata természetes módon képes támogatni a bőr nap elleni védekező képességét, ez teszi őt alkalmassá különféle napvédő krémek készítésére. Használhatod hajadra, bőrödre 1:1-ben egyaránt. Tartósítószert vagy egyéb adalékanyagot nem tartalmaz.
Erős narancssárga színe van.
Felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyag. A-provitaminban és antioxidánsokban gazdag olajos macerátum, mely elősegíti a sima barnulást, felkészíti a bőrt a napozásra, segít hosszabb ideig egyenletesen barnán tartani a bőrt. Ideális testolajok, barnító krémek és testápolók, testvajak, olajos arcszérumok, antioxidáns kezelések készítéséhez egyaránt. Adalékmentes.
Szezám olaj 50ml
A szezámolaj az ősi Ayurvédikus gyógyászat egyik kedvelt alapanyaga.
Kiemelkedően magas esszenciális zsírsavakban, mely által kiváló bőrregeneráló tulajdonságú és szerkezetjavító olaj. Fényvédő krémek és masszázsolajok összetevői közt gyakran szerepel. Bőrre és hajra szánt készítmények nagy kedvence, hisz olaja jelentős fitoszterolokat, többféle vitamint, valamint glikoproteineket, melyek a szaruréteg fontos összetevői.
Hidegsajtolással nyert, adalékmentes olaj.
Összetevők (INCI): sesamum indicum seed oil
A szezámolaj tulajdonságai
- regeneráló, védi a bőrszövetek integritását
- tápláló és szerkezetjavító hatású
- segít a bőr hidratáltságának megőrzésében
- késlelteti az bőröregedési folyamatot
- felszívja az UV sugarak egy részét, hozzájárulva a túl hosszú vagy helytelen napozás káros hatásainak kivédéséhez
- kitűnő bőrlágyító, antioxidáns, öregedésgátló
- jól felszívódik, nem hagy zsíros réteget a bőr felületén
Miben segíthet
- a bőr ápolásában, általában
- a kiszáradt, hámló bőr ápolásában
- érett, ráncos, érzékeny bőr esetében
- ekcémás, pszoriázistól szenvedő, irritált bőr esetében
- káros külső tényezőknek, napfénynek kitett bőr ápolásában
- kiegészítő szer az ízületi fájdalmak enyhítésében
- a fejbőr és a haj ápolásában
- arc- és testmasszázshoz
Hogyan használjuk a kozmetikában
- ezt a terméket használhatjuk önmagában is közvetlen bőrre
- önmagában vagy illóolajok, zsírban oldódó hatóanyagok hozzáadásával, masszázshoz
- arckrémek, szérumok és krémek összetevőjeként
- testápoló krémek, balzsamok, testtejek összetevőjeként
- napozáshoz felkészítő kompozíciókba
- érzékeny bőr ápolására szánt krémekbe és emulziókba
- alapolaj Ayurvédikus masszázshoz
- ízületi fájdalmak enyhítésére szánt balzsamok és kenőcsök összetevőjeként
- hajápoló termékek képleteibe: hajbalzsamokba, maszkokba, szérumokba
Speciális szinergiák
- monoi olajjal és E vitaminnal, hajvédelem az UV sugarak ellen
- aloe vera vagy körömvirág olajjal és napozás utáni készítményként
- levendula és menta olajjal, a fáradt lábak masszírozására
- ylang-ylang illóval afrodiziákummasszázshoz
Tárolás: oxidációra ellenálló olaj lévén, tárolhatjuk szobahőmérsékleten, lehetőleg 25°C alatt, nedvességtől és fénytől védve
Biztonsági adatok: ellenjavallt a szezámmagra allergiás személyek számára; kozmetikai használatra
