Blog

A kakaóvajról bővebben

A kakaó Dél- Amerika őserdeiből kezdte meg térhódítását és küzdötte be magát hétköznapjainkba.

A kakaóbabból hidegsajtolásos eljárással nyerik a kakaóvajat, mely a kezdeti szűretlen állapotban nem csak illatában de színében is olyan, mint az igazi csokoládé, sötétbarna. A szűrést követően kapjuk az általunk ismert nyers, krém színt. A szűrés folyamán az isteni finom csokoládés- kakaó illat nem vész el- ha biztosan hidegeljárással nyert kakaóvajat szeretnénk, ez a legbiztosabb ismérve. Aminek nincs illata, abban sajnos a beltartalmi értékek is csak csökkenten vannak már jelen.

A kakaóvaj egyik fontos felhasználási területe a kozmetikai ipar. Amit legfontosabb kiemelni, hogy a kakaóvaj természetes fényvédő hatással rendelkezik 5-6 faktor, amivel nyáron bekenve magunkat, nem csak védjük bőrünket a káros behatásokkal szemben- de gyönyörű színt is kapunk- érdemes kipróbálni!

Számos krémbe, ajakápolóba, szappanba és sorolhatnám mennyi különféle kozmetikai cikkhez kiváló alapanyag, csak úgy mint nagy vetélytársa a shea vaj- de ki-ki döntse el maga, melyik szuper-natúr vaj mellett teszi le a voksát. De egy kicsit kampányolunk a kakaóvaj mellett, mert évszázadok óta bevált csodaszer számba is megy, mivel kiváló eszköze a bőrpuhításának- akinek van kakaóvaj alapú krémbe, az tudja- nagyon hamar beszívódik annak ellenére,hogy egy alapvetően kemény zsiradékról beszélünk. A bőrrel érintkezve nagyon rövid időn belül megolvad, nem hagy zsíros érzést a bőrön, magas E-vitamin tartalma táplálja a bőrt. Ezen tulajdonságai miatt is alkalmas bőrproblémák kezelésére, mint például az ekcéma- finoman állítja vissza a bőr természetes textúráját. Pszoriázisos bőr kezelésére és sebhelyek eltűntetéséhez is ajánlott a natúr kakaóvajat használni.

Ki kell emelni, hogy a terhességi csíkok megakadályozásának is ősi alapanyaga.

Magas antioxidáns tartalma miatt képes lassítani a bőr öregedési folyamatát és védelmet nyújtani a környezeti behatásokkal szemben.

Vannak kutatási eredmények arra vonatkozóan, hogy a kakaóvajas testkezelések segítenek a stressz oldásában, védik és erősítik az immunrendszert- és lehet hogy a rák ellen is képes küzdeni ez az isteni aromájú kakaóvaj.

Kulináris felhasználási területeit csak pár mondatban említjük.

Természetesen kiválóan lehet vele sütni- főzni, egészséges, természetes és egy belőle készült finomsággal biztosan nagy sikert aratunk.

 

Használjuk bátran, hisz annyira jó!